NÄSTA

8 Sven Yrvind-wannabees

Juni 07, 2018 @ 11:38:24   Foto pinterest


1 AV 9

Vem vill inte vara som Sven Yrvind? Han är 79 år och seglar runt jorden ensam medan många andra 79-åringar inte hade åkt på en cykeltur. Han har uppenbarligen många fans runt om i världen. Här har vi samlat en lista med åtta stycken "Yrvind-wannabees".

 

Detta är en Scamp Microcruiser. Det är en 11 fot lång entypsklass och de byggs av trä eller glasfiber. Denna båt ser faktiskt ut att segla helt okej jämfört med resten av båtarna på listan. 

 

Denna båt heter Grand Proa. Den är designad och byggd av Philippe och Alain Guillard. När får vi se Yrvind gå över till flerskrov?!

 

Detta är en blandning mellan PDR och Paradox, byggd av André François. Tydligen byggde han den utan bom så att han kan stå upp säkert utan att hatten trillar av.

 

Matt Laydens första minicruiser. Han har en är exakt likadan som han har förlängt med 11 fot så att han kan sova inuti. Det känns som att detta är Sven Yrvind från framtiden. Fina linjer, välpolerad och vit.

 

Rykten säger att denna båt ska byggas om till att foila. Där snackar vi Sven Yrvind 2.0. Det ska bli en Scow med ruff: youtube.com/watch42152.

 

En blandning mellan en båt och en livflotte. Men det känns som att man kan segla långt med den. 

 

Exlex cabriolet för dagsseglar-entusiasten. Denna är gjord i plywood och kan tydligen ta ombord fyra personer med bra komfort. Sven Yrvind-standard.

 

Här har vi Matt Laydens förlängda båt från hans första båt lite längre upp på sidan. Denna killen kan inte sluta bygga båtar! Denna båt väger bara 90kg och lättare men större än föregångaren.

 

BONUS

 

Vi har ingen info alls om denna båt men det ser lite ut som att han har köpt en byrå på Ikea och råkat bygga en båt istället. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • Foto www.yrvind.com

  Yrvind fyller 75 år

  Trowback Thursday. På torsdagar blickar vi tillbaka i tiden och ser vad som hände för ett år sedan. ‪#‎trowbackthursda...

 • Följ Yrvinds framfart på vägarna

  Sven och hans vän Håkan har lämnat Västervik med Exlex på trailer. Målet är Dunedin i Irland en av Euro...

 • Yrvind har kastat loss!

  Sven Yrvind har nu kastat loss från Irland. Nästa stopp blir Nya Zeeland om 300-400 dagar. Han blev bogserad hela morgonen ut f&ou...

 • Video: Se nyhetsinslaget på Irländs...

  "Djur behöver ingen TV för att underhålla sig. Albatrosser flyger runt och är glada. Så ska jag leva nu". Det var n&a...

 • Yrvind är snabb!

  Sven Yrvind har gjort bra framsteg i sin lilla "Exlex". Han är snart nere i höjd med Portugals kust. Det är dock en lång bi...

 • Ilskan driver Sven Yrvind mot nya u...

  När legendaren Sven Yrvind kommer till Båtmässan i februari är det hans sista officiella framträdande innan han ger...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x