NÄSTA

TRÄBÅTSEGLAREN SESTERVIK PRISAR SNABBASTE HUNDRAÅRINGEN MED SEGEL I GLAS

Juni 03, 2018 @ 09:24:06   Foto Lars Sestervik


1 AV 4

Glaskonstnären Lars Sestervik har skänkt ett segel i glas som vandringspris i Hundraåringarnas Regatta i Mariefred. Det kommer att gå till bästa hundraåring.

 

Lars Sesterviks register är så brett att det är svårt att i några få ord beskriva honom. Glaskonstnär, javisst! Men han är så mycket mer. Målar akvareller, fotograferar, är formgivare, båtrenoverare och arkitekt – ja och så är han träbåtseglare förstås!

 

Han seglar kostern Peel, en K22 byggd 1950 efter en ritning från Bröderna Ohlsson. Peel är egentligen en K20 men som med större rigg och tyngre köl blev en K22.

 

Lars Sestervik har med Peel vid upprepade tillfällen placerat sig väl i Tjörn Runt. I fjol gick det så bra att han vann sitt eget pris

 

-Vi fick en slitsam hård kryss i mellan 9-14 m/s vi lyckade inte få någon vidare gång men höll oss i mitten av IF båtarna. Utsidan Tjörn blev varierad med svaga vindar, motvrid och senare åskbyar uppemot 20 m/s. Platt läns i Stigfjorden, berättar Lars.

 

-Nu vann vi startgruppen med ungefär 35 båtar och fick priset som jag gjort till seglingarna. Totalt kom vi på plats 21 av 175 båtar.

 

I nästa nummer av Search Magazine finns en större artikel om Peel, Lars och hans glas. Passa på och besök ateljen vid Sesterviken i sommar!

 

Här kan du anmäla dig till Hundraåringarnas Regatta i Mariefred. Du är varmt välkommen även om din träbåt inte fyllt hundra ännu. Search är regattans mediasponsor.

 

TEXT OLLE APPELBERG


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x