NÄSTA

Se film och bilder från när Yrvind kastar loss

Juni 01, 2018 @ 14:55:53   Foto beppe backlund


1 AV 8

I onsdags startade äventyret för Sven Yrvind. Med sin lilla hemmabyggda båt "Exlex" ska han ta sig hela vägen från Irland till Nya Zeeland. Kompisen Beppe Backlund var med hela vägen ut tills man släppte Sven och hans båt. Beppe filmade och tog ett antal bilder som du hittar längre ner på sidan.

 

Såhär skriver Beppe Backlund när Yrvind har seglat iväg:

 

"Det kändes ödesmättat och lite sorgligt att lämna Yrvind ensam ute på Atlanten i sin lilla båt idag. Nu får han klara sig själv. Om han kommer att klara sig till Nya Zeeland ska jag låta vara osagt. Jag har försökt att sätta mig in i hur det skulle vara att leva i hans båt. Jag fick äran att krypa ner i den och konstaterade att en timme med båten på land skulle jag möjligen klara. Att tillbringa hela 300 dygn ombord, ofta under mycket besvärliga förhållanden, går inte att föreställa sig. Det är lika omöjligt som att föreställa sig hur mycket 50 miljarder kronor är. Klarar du det här Yrvind 80 år gammal, ja då går du till historien. Till hans fördel hör att han tycker om att vara på havet väldigt länge och har gjort det förr, dock inte så här länge, i en så liten och trång båt. Vi som hjälpt och filmat honom har diskuterat fram och tillbaka om han kommer att klara detta. Vi vet inte. Men som det alltid har varit - man vet aldrig med Yrvind."

 

"Den här resan har varit mycket innehållsrik och det vill vi tacka Yrvind för. Utan Yrvind hade det här självklart aldrig blivit av. Yrvind är en sådan person som inte lämnar någon opåverkad. Vi som varit i hans närhet märker det hela tiden. Vart vi än har kommit har det hänt något som har med honom att göra. Sista dygnen här på Irland har varit fantastiska med alla människor vi mött och som alla varit helt bergtagna av Yrvind. Det gick lätt som en plätt att få till bogsering de 25 sjömilen som behövdes för att han skulle komma ut långt från land. De som var besättning på de två båtar som behövdes - en för filmteamet och en för bogsering- var lika tagna dom och gjorde inget annat än pratade om Yrvind och hans segling och då pratar vi om riktigt sjöfolk. Vi har blivit smått kända på gatorna nu och folk kommer fram och vill veta mer om Yrvind. Så kan det bli om man är tillräckligt udda."

 

Sjöresan i dag var också den fantastisk med delfiner, valar, en säl, lunnefåglar och en gul båt. Utan Yrvind inte heller denna upplevelse. Så, det är läge att länge känna tacksamhet för denna särling."

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x