NÄSTA

Anton och Fredrik firade EM-guldet med en seger

Maj 24, 2018 @ 16:00:01   Foto marcus dackhammar


1 AV 1

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström behövde bara ta sig i mål i torsdagens medaljrace i 470-EM för att vinna guldet. De kunde till och med bli sist och ändå vinna. Men världens bästa 470-seglare kunde inte hålla igen - de vann även det sista racet i EM. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.

 

- Det var en kul sits att kunna gå ut och bara njuta. Men det absolut viktigaste idag var att vinna. Det är jättebra för vårt självförtroende att vinna en regatta – men det är också viktigt att vinna ett medaljrace. Jag kommer inte ihåg när vi gjorde det senast, berättar Fredrik.

 

Anton och Fredrik har verkligen ett enormt självförtroende just nu. När en segling återstod firade de EM-guldet – trots att de kunde gå miste om det om de hade diskats eller inte kommit i mål. Men Anton och Fredrik var aldrig oroliga. De visste att guldet var deras.

 

- Den enda gången vi var lite defensiva var i starten. Men vi startade längst ner i lä och hade ganska bra kontroll. För oss var det viktigt att göra en ”clean” start och komma iväg bra, säger Fredrik.

 

Svenskarna kom verkligen iväg bra och var först upp till första märket. De behöll sedan ledningen in i mål.

 

- Jag vill inte säga att det var en lätt resa. Jag fick jobba ganska hårt. Allt handlade om att segla båten så fort som möjlig. Och det lyckades vi verkligen gör, säger Fredrik


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x