NÄSTA

Avgörande vägval i Volvo Ocean Race

Maj 23, 2018 @ 17:49:59   Foto Martin Keruzore/Volvo Ocean Race


1 AV 1

Fältet har delat upp sig i två grupper på väg österut mot Cardiff. Svenskbåten Turn The Tide on Plastic hakar på de två topplagen MAPFRE och Dongfeng. – Vi har allt att vinna! säger Turn The Tide on Plastics vaktkapten Martin Strömberg.

 

Den 3300 sjömil långa etappen från Newport i USA till Cardiff i Wales är extra spännande då båtarna slåss om dubbla poäng. Båtarna har delat upp sig i två klungor och är på var sin sida om ett vindfattigt område.

 

Dongfeng Race Team, MAPFRE och Turn The Tide on Plastic seglar väst om det stundande högtrycket medan Team Brunel, Vestas 11th Hour Racing, Team AkzoNobel och Team Sun Hung Kai/Scallywag återfinns sydost om högtrycket. Det skiljer knappt 300 sjömil mellan de båda fälten.

– Jag tror att det är första gången i denna tävling som vi får se en så stor splittring mellan båtarna. Förhoppningsvis kan vi få östliga vindar ikväll och sedan få några dagar med väldigt starka vindar. Båtarna i syd seglade väldigt snabbt, men nu har de mycket jobb att göra, säger MAPFRE:s skeppare Xabi Fernández.

 

Nu är den intressanta frågan vilket vägval som visar sig vara mest framgångsrikt på vägen över Atlanten mot målet i Cardiff. Svaret blåser i vinden. Men det är jämnt mellan den norra och södra klungan vilket bäddar för en ny rysare likt den högdramatiska avslutningen av åttonde etappen, som MAPFRE vann precis framför ögonen på Team Brunel.

 

Martin Strömberg är vid gott mod.

– Vi märker att det blir kallare hela tiden, men vi har bra självförtroende och tror att vi valt rätt. Dongfeng Race Team och MAPFRE är de bästa lagen av alla hittills. Vi håller jämna steg med dem så här långt vilket känns bra, säger Volvo Ocean Races svenska bidrag.

 

MAPFRE leder som bekant tävlingen. Dongfeng Race Team är dock bara tre poäng bakom.

– De håller koll på varandra och slåss om totalsegern, men vi kan köra vårt eget race. Vi har allt att vinna! säger Martin Strömberg.

 

Båtarna har efter tre dagar redan avverkat en tredjedel av etappen. De förväntas anlända till Cardiff runt den 29 maj.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x