NÄSTA

SKÄRGÅRDSKRYSSARNA FÖRYNGRAR – VAD SOM HELST KAN HÄNDA I WORLD CUP

Maj 23, 2018 @ 14:23:27   Foto ALLAN FÖRBERG


1 AV 3

Skärgårdskryssareförbundets Lars Nordlund, sökte för en tid sedan bidrag från SSF för en ungdomssatsning på A22:or och resultatet blev att klubben fick 10000 kronor. Det öppnar upp för en satsning där Lasse, som är orförande i Skärgårdskryssareförbundets 22-klubb, lånar ut sin 22-349 Refuge till Alingsås SS ungdomssektion under SM och World Cup i sommar.

 

-Under påskhelgen fick jag en ingivelse att undersöka om Seglarförbundet har möjlighet att ge bidrag till en satsning för juniorer, berättar Lars Nordlund. Han skrev en ansökan med motiveringen att 22-klassen behöver föryngras. Efter ett par veckor fick Lasse en glad överraskning: Seglarförbundet ställer upp med 10000 kronor till en satsning på blivande A22-seglare för World Cup i Alingsås.

 

Först hade Lasse tänkt låna ut sin A22 Dezir ritad av Tore Holm och byggd 1927, men efter diskussioner i 22-klubben kom styrelsen fram till att för en ungdomssatsning kanske Dezir inte var den mest optimala båten.

 

-Jag lånar istället ut min Norlinritade 349 Refuge, en modifierad Tiger 22, från 1979 till ungdomarna i Alingsås. De får segla en båt med större potential så deras intresse för klassen ska växa. Alingsås SS ungdomssektion tog tacksamt och med stor entusiasm emot erbjudandet.

 

-Det är en supergrej som Lasse gör med att låna ut Refuge. Det går att få riktigt bra fart på den båten. När ungdomarna får träna med Martin Carlsson i Alingsås SS kan vad som helst hända i World Cup säger Allan Förberg, som tidigare varit 22-klubbens ordförande. Martin Carlsson har ställt upp i elva SM och tagit pallplats i tio, däribland fyra guld.

 

 -Jag kör ner Refuge till Alingsås efter midsommar så dom får en månad att träna. Det innebär att jag kommer att segla Dezir i kryssarpokalen (SM) och World Cup i stället, berättar en glad Lars Nordlund.

 

OLLE APPELBERG


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x