NÄSTA

470-EM är igång

Maj 21, 2018 @ 10:59:39   Foto nikos alevromytis


1 AV 1

I helgen drog 470-EM igång med två svenska topp-besättningar på startlinjen. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström vann VM-silver 2017 och vann den senaste världscuptävlingen. Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar är regerande Europamästare. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet skrivet av Mats Olsson.

 

- Klart att det är kul att vara regerande mästare men det är inget vi tänker på nu. Men vi vet att om vi sätter alla detaljer och tar det race för race så fortsätter vi att vara det, säger Marcus Dackhammar.

 

Det blev en lite svajig inledning för de två svenska besättningarna i Burgas i Bulgarien. Anton och Fredrik, som var helt outstanding i världscupen i La Rochelle för någon vecka sedan, ligger sjua efter att ha blivit 2, 28 och 10 i söndagens tre race.

 

- Jag tror alla tyckte det var svårt på banan, så även vi. Det stämde inte helt för oss idag. En dålig start och fel idé kring strategin generellt. Vi vill mer. Och vi ser redan fram emot imorgon, säger Anton.

 

De regerande Europamästarna Carl-Fredrik och Marcus fick inte heller en lysande start och ligger tia efter första dagen och serien 5-9-25.

 

- I dag hade vi en lätt sjöbris, runt 8–10 knop. Det var rätt kluriga förhållanden med skift och tryckskillnader. Stundtals seglade vi riktigt bra men vi hade lite sämre stunder också tyvärr. Det är långt kvar på tävlingen, så vi fokuserar framåt och på tre nya race imorgon, säger Marcus.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x