NÄSTA

Cape Crow vann första omgången i Allsvenskan Segling

Maj 21, 2018 @ 10:55:53   Foto daniel stenholm


1 AV 1

Första omgången av allsvenskan i segling avgjordes i helgen i Malmö och det blev, som vanligt, en tuff fight mellan de två som dominerat allsvenskan de senaste åren – KSSS (mästare 2015 och 2017) och Cape Crow YC (mästare 2016). Den här gången var det Cape Crow från Göteborg som gick segrande ur kampen och vann den första av totalt fyra omgångar.

 

- VI har seglat riktigt bra och är såklart nöjda med segern. Vi är speciellt nöjda med fredagen och lördagens seglingar. På söndagen var det lite svajigt. Men det var svårt med mycket skift och omkastningar. Så det var inte bara vi som var lite svajiga. Det var de andra också, berätta Patrik Sturesson, skeppare på Cape Crow.

 

Malmö visade sig från sin absolut bästa sida och bjöd på strålande sommarväder. Inför sista racet satt Cape Crows besättning i solskenet på land för att se hela omgång avgöras. Om KSSS skulle blivit etta eller tvåa i det racet så hade segern gått till dem.

 

- Det var jäkligt spännande. Vi trodde nog att KSSS skulle greja det, men så såg vi att de tjuvstartade och då förstod vi att vi skulle vinna, berättar Patrik.

 

Totalt blev det 15 race för varje klubb. 18 klubbar deltar och sex seglar i varje race. Cape Crow vann fem och var på pallen i totalt 13 av 15 race, vilket visar på en jämnhet. För Cape Crow Yacht Club, från Hönö norr om Göteborg, seglade Patrik Sturesson (rorsman), Elin Sturesson (fördäck), Herman Andersson (taktik) och Erik Malmberg (trim).

 

KSSS slutade tvåa, fyra poäng efter segrarna medan Särö Båtklubb kom på tredje plats ytterligare fem poäng efter Cape Crow. Och trots missen i sista racet som kostade KSSS segern så var skepparen Niklas Edler nöjd:

 

- Det har varit ett lysande arrangemang i fantastiska förhållanden med oerhört jämna och tighta race. Vi seglade i grunden väldigt stabilt men med ett par plumpar i protokollet, berättar Niklas Edler och fortsätter:

 

- Vi hade en knapp ledning inför sista racet och totalsegern hade varit vår om vi var sämst tvåa i mål. Med ett gyllene läge strax innan startskottet blev vi lite för heta och tjuvstartade med minsta marginal. Vi vände tillbaka och försökte jaga ikapp. Tyvärr räckte det inte utan vi fick se oss slagna av Cape Crow denna gång. Vi har dock ett bra läge inför fortsatt delseglingar.

 

Allsvenskan avgörs i fyra deltävlingar spridda över landet. Efter Malmö står nu Ekerö Båtklubb på tur. De arrangerar sin deltävling 1–3 juni i Jungfrusund på Ekerö utanför Stockholm. Tredje deltävlingen arrangeras i Örnsköldsvik 24–26 augusti och sist ut är Gottskär utanför Göteborg som tar sig an finalen i allsvenskan 7–9 september.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x