NÄSTA

Nästa stopp – Cardiff

Maj 21, 2018 @ 10:48:22   Foto Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race


1 AV 1

Igår startade den nionde etappen av Volvo Ocean Race från Newport, USA till Cardiff, Wales. Tävlingen går nu in i ett avgörande skede och i delsträckan över Atlanten står dubbla poäng på spel.

 

Seglingen är 3300 sjömil lång och eftersom den snabbaste vägen över Atlanten är en nordlig bana kommer det också att bli en kallt och blåsig resa. Martin Strömberg på Turn the Tide on Plastic är laddad för att ge sig iväg.

 

– Vi seglade riktigt bra under etappen till Newport men föll på mållinjen och missade den topplacering som jag tyckte att vi förtjänade, säger Martin Strömberg. Det märks tydligt på hela laget att vi vill visa att vi kan slåss om pallplatserna i Cardiff.

– Det kommer bli en tuff och väldigt intensiv segling och alla vet hur avgörande det blir nu med dubbla poäng på den här etappen.

 

Hans lag är inte är inblandade i toppstriden i tabellen. Men Martin Strömberg menar att de vill ha bevis på hur mycket bättre de blivit sedan tävlingen startade i Alicante i oktober.

– Vi har haft en brant utvecklingskurva och jag är väldigt stolt över att vara en del av det här unga teamet. Det hade betytt mycket för oss att kunna avsluta tävlingen med några pallplatser.

 

Spanska MAPFRE leder tabellen, tre poäng framför kinesiska Dongfeng Race Team. Även trean Team Brunel kan blanda sig i kampen och totalsegern men då måste de helst vinna till Cardiff samtidigt som konkurrenterna slutar långt bak. Efter Cardiff återstår etappen till Göteborg och den avslutande delsträckan till Haag.

 

Just nu är det Dongfeng som ligger bäst till, följda av Mapfre och Team Brunel. Länk till livetrackern.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x