NÄSTA

Joanna ”Asia” Pajkowska - bland toppkvinnorna inom havskappsegling

Maj 19, 2018 @ 21:02:30   Foto Uwe Röttgering


1 AV 1

Joanna ”Asia” Pajkowska från Warsaw, Polen är bland toppkvinnorna när det kommer till erfarenhet och havskappsegling. Hon har seglat flertalet gånger runt jorden både ensam och med en kompis.

 

Den 8 januari 2009 gick Joanna i mål på hennes soloäventyr under racet Panama som seglas runt jorden med ett stopp i Port Elizabeth, Syd Afrika. Hon seglade båten Mantra 28 med 60 kvm segel som är designad av Andrzej Arminski, också från Polen.

 

Ruten var västerut från Panama City, Panama, över Stilla havet, genom Torre sundet, över Indiska Oceanen, runt Cape of Good Hope och över Atlanten till kolon i Panama. Vilket uppskattades till 25 000 sjömil.

 

2017 deltog hon för tredje gången i The RWYC Transatlantic Ostar / Twostar Race. Den här gången seglade hon tillsammans med Uwe Röttgering (från Tyskland) ombord på en 40-fots båt och vann tvåmanna klassen. Racet seglas från Plymouth, Storbritannien, till Newport, USA.

 

Under den här upplagan av racet var det extrema väderförhållanden, en storm med 60 knops vind och 15 meter vågor. Det var 21 båtar som startade men bara 7 som nådde mållinjen däribland sjönk 4 stycken.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM över för Sverige

Fotografiet ovan: Fritiof Hedström och Otto Hamel i 49er under VM i Århus 2018. ...

SPÄNNANDE FINALDAG I LYSEKIL

Anna Östling och Johanna Bergqvist seglar semifinal idag i Lysekil liksom Pauline Cour...

VÄDERFENOMEN UTOM ALL KONTROLL (VIDEO)

Vad gör man när en tromb drar förbi? Inte mycket. I bästa fall hå...

Tillbakablicken: Turn the Tide on P...

Fotografiet ovan: Turn the Tide on Plastic efter avslutat race i Haag. Om bara några tim...x