NÄSTA

Kan seglare bidra till framgångsrika företagare?

Maj 16, 2018 @ 15:23:44   Foto emil bengtson / johanna bergqvist


1 AV 1

Två svenska unga seglare har knytit till sig ett spännande sponsorkontrakt med Arkipelagen. Det handlar om Johanna Bergvist (Team Berqvist Match Racing) och Laserseglaren Emil Bengtson. Det är kul att unga hårdsatsande seglare får chansen att visa att de har något att erbjuda företag. Nedan följer ett pressmeddelande från Arkipelagen.

 

Arkipelagen kontorshotell har knutit sponsorkontrakt med elitseglarna Emil Bengtson – Emil Racing Team, och Johanna Bergqvist – Team Bergqvist. Arkipelagen kommer att följa dessa idrottares resa mot deras mål och starta ett samarbete där idrott och företagande går hand i hand.

 

– Tanken är att vi skapar ett arrangemang kring såväl segling som vinsterna av en strukturerad planering för att ro ett projekt i land. Önskan är att våra hyresgäster, på ett lustfyllt sätt, ska hitta verktyg att använda inom sina företag. Vi ser att det finns många beröringspunkter mellan att bli en framgångsrik idrottare och en framgångsrik företagare, säger VD Daniel Carlsson.

 

Johanna Bergqvist är en tidigare framgångsrik E-jolleseglare och idag bland annat rorsman på Team Bergqvist Matchracing. – Vi är sex tjejer mellan 18–24 år som seglar tillsammans i Team Bergqvist Match Racing. Vi reser jorden runt och seglar så mycket som det bara går. Just nu ligger vi 9:a på världsrankingen bland tjejer och vårt mål är att bli bäst i världen, både bland tjejerna och killarna, berättar Johanna.

 

Emil Bengtsson seglar individuellt och hårdsatsar i OS-klassen Laser standard med målet att få en OS- biljett till Tokyo 2020. – Kombinationen att ha varit elitseglare sedan 13 års ålder och samtidigt satsat på min personliga utveckling gör att jag har en bra plattform att kunna vidareutveckla andra och tillmötesgå mina samarbetspartners behov, säger Emil.

 

Arkipelagen ser fram emot att följa båda teamen i både med- och motgångar och tror på ett gynnsamt samarbete för både idrottarna och företagarna.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x