NÄSTA

Ett till amerikanskt America's Cup projekt är nära

Maj 14, 2018 @ 12:26:52   Foto Bronny Daniels


1 AV 1

Mike Buckley började planera för en amerikansk America’s Cup-utmaning för ett år sedan, innan Nya Zeeland vann. En icke namngiven America’s Cup veteran från ACEA föreslog idén för honom.

 

Sedan dess har Buckley fått in finansiering och seglat med sin goda vän Taylor Canfield som ryktas bli skeppare. Canfield har vunnit World Match Racing Tour två gånger, prestigefyllda Congressional Cup fyra gånger och Bermuda Gold Cup två gånger. Canfield, Buckley och den amerikanska besättningen slog Dean Barker och Terry Hutchinson och American Magic i Congressional Cup i April.

 

USA One har fått planerar att ha 100% amerikansk besättning och designteam. Det är en häftig idé och att lagen verkligen seglar för sina nationer kan säkert öka intresset för Cupen. American Magic har en annan vinkel, med spanjoren Marcelino Botin som designchef, Nya Zeeländaren Dean Barker som rorsman, britten Paul Goodison och fyra andra icke-amerikanska seglare.

 

USA One fick grönt ljus från sina finansiärer att köpa datorutrustning till en simulator. De har anställd en CTO (Chief Technology Officer) med America’s Cup-erfarenhet. De behöver dock fortfarande en eller två partners till för att kunna göra en officiell satsning innan anmälningstiden går ut den 30 juni. Om de anmäler sig senare än så tillkommer en avgift på 1 miljon dollar.

 

Just nu är fyra lag klara för America's Cup 2021: Emirates Team New Zealand (NZ), Luna Rossa Challenge (ITA), Ineos Team UK (GBR), American Magic (USA). Utöver det ryktas det om det om ett till italienskt syndikat i vintras men det har varit tyst sedan dess. Den förre America's Cup-vinnaren Craig Monk jobbar även på en kinesisk satsning. Monk driver idag ChinaOne Sailing med Phil Robertson som skeppare.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...x