NÄSTA

Ett till amerikanskt America's Cup projekt är nära

Maj 14, 2018 @ 12:26:52   Foto Bronny Daniels


1 AV 1

Mike Buckley började planera för en amerikansk America’s Cup-utmaning för ett år sedan, innan Nya Zeeland vann. En icke namngiven America’s Cup veteran från ACEA föreslog idén för honom.

 

Sedan dess har Buckley fått in finansiering och seglat med sin goda vän Taylor Canfield som ryktas bli skeppare. Canfield har vunnit World Match Racing Tour två gånger, prestigefyllda Congressional Cup fyra gånger och Bermuda Gold Cup två gånger. Canfield, Buckley och den amerikanska besättningen slog Dean Barker och Terry Hutchinson och American Magic i Congressional Cup i April.

 

USA One har fått planerar att ha 100% amerikansk besättning och designteam. Det är en häftig idé och att lagen verkligen seglar för sina nationer kan säkert öka intresset för Cupen. American Magic har en annan vinkel, med spanjoren Marcelino Botin som designchef, Nya Zeeländaren Dean Barker som rorsman, britten Paul Goodison och fyra andra icke-amerikanska seglare.

 

USA One fick grönt ljus från sina finansiärer att köpa datorutrustning till en simulator. De har anställd en CTO (Chief Technology Officer) med America’s Cup-erfarenhet. De behöver dock fortfarande en eller två partners till för att kunna göra en officiell satsning innan anmälningstiden går ut den 30 juni. Om de anmäler sig senare än så tillkommer en avgift på 1 miljon dollar.

 

Just nu är fyra lag klara för America's Cup 2021: Emirates Team New Zealand (NZ), Luna Rossa Challenge (ITA), Ineos Team UK (GBR), American Magic (USA). Utöver det ryktas det om det om ett till italienskt syndikat i vintras men det har varit tyst sedan dess. Den förre America's Cup-vinnaren Craig Monk jobbar även på en kinesisk satsning. Monk driver idag ChinaOne Sailing med Phil Robertson som skeppare.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x