NÄSTA

HUNDRAÅRINGARNAS VÄRLDSREKORDFÖRSÖK FILMAS FÖR ATT LOCKA FLER SEGLA TRÄBÅT

Maj 13, 2018 @ 14:06:57   Foto OLLE APPELBERG


1 AV 2

Arrangörerna av Hundraåringarnas Regatta i Mariefred har just fått ett bidrag till att spela in en professionell video som har till syfte att lyfta fram klassikerna som helhet både i Sverige och internationellt. Framför allt hoppas man att videofilmerna ska bidra till att fler ska vilja äga en klassisk segeljakt så det blir bättre fart på generationsväxlingen, berättar Olle Appelberg som är medieansvarig för regattan och dessutom klassikerredaktör för SEARCH.

 

Meningen är att klipp från filmen ska spridas på sociala medier som facebook och youtube, men videon i sin helhet ska också placeras i seglingsprogram på vanliga tevekanaler.

 

-Många av deltagarna tycker nog det är kul att få se sin egen båt segla i regattan, säger Olle Appelberg.

 

Utöver Hundraåringarnas Regatta kommer filmerna att visa glimtar från pågående renoveringar på Nya Djurgårdsvarvet i Stockholm. Det är tack vare varvets bidrag till produktionskostnaderna som filmprojektet kommer att kunna genomföras, berättar Olle Appelberg.

 

Det här med världsrekordet i antal startande hundraåringar har tagit ordentlig skruv och lockat fram ett internationellt intresse för evenemanget. Både den tyska tidningen YACHT och Classic Boat skickar fotografer/reportrar. SEARCH Magazine och hemsidan Classic Yacht Info är regattans mediepartner.

 

 

Rekordet ligger definitivt inom räckhåll att slås med ordentlig marginal förutsatt att de 30-tal hundraåringar som anmält eller flaggat upp att de ska delta i regattan kommer. Förra året kappseglade 16 hundraåringar i franska St Tropez varav 11 kom i mål

 

ANNA-LENA ELLED


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...



x