NÄSTA

Jesper bäst på EM

Maj 11, 2018 @ 16:33:31   Foto eurilca.com


1 AV 1

Jesper Stålheim imponerar stort i Laser-EM i franska La Rochelle. När kvalseglingarna på torsdagen övergick i ”guldfinal” och de 50 bästa seglade mot varandra var det Jesper som var bäst med en första och en andra plats. Jesper är nu trea i totalen. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet skrivet av Mats Olsson.

 

Sedan OS i Rio för cirka 20 månader sedan har Jesper ägnat sig åt mycket annat än att segla Laser. Men han har hållit igång formen och seglat en hel del 49er. Dock borde ringrosten vara påtaglig med kanske total 8–9 veckor i Laser sedan Rio.

 

- Ja, jag är lite förvånad själv. Men det har varit ganska enkla förhållanden här på EM där starten och farten har varit det som har varit viktigast. Hittills har jag startat riktigt bra i stort sett i alla race. Det känns som om kryssfarten blir allt bättre och jag närmare mig både australiensaren och nyzeeländaren. Länsfarten har fungerat väldigt bra under hela regattan också, berättar Jesper.

 

Torsdagen började med ett par startförsök i väldigt växlande vind utan att fältet kom iväg. Men till slut slog sjöbrisen till med 8–10 m/s.

 

I första seglingen var Jesper sjua efter första kryssen men tog sedan båt efter båt. Han passerade den ledande britten bara 20 meter innan mål.

 

I andra seglingen var det mycket läfördel. Jesper gjorde en kanonstart och kunde slå över. Han var etta vid kryssmärket, men nyzeeländaren passerade på första länsen. Jesper höll dock andra platsen i mål.

 

Nu återstår två seglingar på fredagen och två på lördagen innan Laser-EM 2018 är avgjort. Matthew Wearn, Australien leder på tio poäng. Sam Meech, Nya Zeeland har elva och Jesper är trea med 18. Medaljchansen finns där men Jesper har fötterna på jorden.

 

- Det är svårt att sätta så mycket resultatkrav och mål. Jag vill fortsätta förbättra kryssfarten och fortsätta med en hög stabil nivå. Förr eller senare kommer det ett läge där jag är lite längre ner och då vill jag behålla lugnet, uppsikten och fokusera på rätt saker - och ta mig upp i fältet, säger Jesper.

 

För mer information besök eurilca.org.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x