NÄSTA

The Flying Mantis (video)

Maj 10, 2018 @ 10:20:50   Foto www.flyingmantis.uk


1 AV 1

Till att börja med; cool båt. Kanske inte den snyggaste vi sett men ett väldigt spännande koncept. Det är utan tvekan väldigt snyggt förpackat. Vem vill inte glida till marinan i strålande solsken för att mötas av en färdigriggad båt och segla (flyga) så det ryker och avsluta med något kallt i glaset?

 

The Flying Mantis känns lite som en blandning mellan en Moth och en trimaran. Vi har inte riktigt kommit underfund med varför man skulle välja den här båten före Moth eller Waszp men kanske en testsegling skulle besvara den frågan. Båten går att få i två utförande; med traditionella centerbord eller foils. Vi ser dock ingen anledning att välja centerbordversionen då Weta redan är en etablerad och superstark klass i segmentet som dessutom erbjuder kul och utmanande kappsegling. Så ta den flygande versionen. Det här kan mycket väl vara den perfekta leksaken för dig som vill foila under lite lagom stresspåslag. The Flying Mantis kommer utan tvekan att bjuda på utmanande segling (de första foilande åren lär man sig nya saker varje dag, det är definitivt värt att testa). Designen kommer från UK som för övrigt just nu leder teknikracet inom mothklassen. The Flying Mantis borde passa oavsett besättningsvikt och entypskonceptet bör hålla kostnaderna på en acceptabel nivå. Båten väger 50 kg och med en segelyta på 11,2 kvm har du sannolikt tillräckligt med hästkrafter för att få tidigt lyft. Priset börjar på 37150 GBP (något lägre för versionen med enkla centerbord men tänk inte ens tanken).

 

Mer om Flying Mantis hittar du på www.flyingmantis.uk.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Världscupen DAG 1, pressrelease och...

Pressrelease från Svenska Seglarförbundet:   Världscupen arrangeras just nu i Enoshima, Japan – det vill säga på samma vatten som...

Rolex Swan Cup 2018 (video)

I veckan seglas den 20e upplagan av Rolex Swan Cup. Racen seglas i Maddalena skärgå...

Kättingtrassel från helvetet (video)

Rubriken säger väl allt. Vi vill ändå varna känsliga tittare. Det...

TIPS: World on Water Sailing TV (vi...

World on Water är ett program som visar det senaste inom segling globalt. Avsnittet ne...

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på...x