NÄSTA

Fyra anledningar till att åka på seglingssemester

Maj 09, 2018 @ 15:17:35   Foto search magazine


1 AV 1

Tänk dig att du har sett fram emot en semester i solen hela vintern, och så kommer du till ett lyxhotell fyllt av högljudda barnfamiljer. Inte precis vad du hade hoppats på... För samma pris kan du njuta av frihet och ljudet av vågor som skvalpar mot båten. 

 

 

1. FRIHET

 

När en så stor del av våra live styrs av scheman, deadlines och måsten är en vecka eller två på havet den perfekta flykten. Du bestämma själv vart du ska och planera tiden exakt som du vill.

 

Man behöver ju inte bara segla heller. Du kan segla några timmar på morgonen och sedan droppa ett ankare och simma, sola eller fiska. Så länge du vet vart du ska ankra över natten kan du vara precis hur spontan du vill.

 

 

2. ÄVENTYR

 

Vi har alla sett stora reklamer i tidningar och på nätet om lyxkryssningar i Karibien eller Medelhavet. Dessa semestrar är populära och är ett bekvämt sätt att resa runt på. Men du kommer knappt se något av destinationerna du åker till. Kryssningsfartyg är enorma och kan bara lägga till i stora hamnar. Dessutom finns det en begränsad tid i varje hamn så att du kommer mest se de största turistattraktionerna.

 

Om du däremot har din egna båt kan du enkelt glida in i små hamnar eller naturhamnar och utforska ditt egna lilla paradis. Dessutom finns många platser längs kusterna, både i Sverige och i Medelhavet och Karibien, som man bara kan komma åt via båt. Du kommer hitta dina egna favoritställen på alla dina semestrar.

 

 

3. KOM BORT

 

Semestern borde handla om personerna som du älskar, vare sig det är familj eller vänner, och att skapa minnen tillsammans. En seglingssemester är perfekt för att skapa dessa stunder.

 

Om du är osäker på din seglingsförmåga kan du alltid boka en skeppare. Även om du delar båten med denne så kommer du knappt märka att hen är där. De förstår oftast att ni vill vara i fred och låter er njuta av tiden medan båten färdas dit den ska.

 

 

4. SEGLING BEHÖVER INTE KOSTA SKJORTAN

 

Det fanns en tid då segling var en sluten värld som tillhörde gamla rika människor. Men tiderna förändras. Idag kan man hyra båt för 3000-4000 kr per vecka och person beroende på hur stor gruppen är. Eller så kan man köpa en äldre båt för 15-25000 och dela på några personer. Det finns gott om billiga alternativ på vår köp- och säljsajt Marknad.

 

Nämnvärt är också att segling är miljövänligt. Du kommer mestadels använda vinden för att ta dig från ställe till ställe. Tänk bara på att respektera naturen och släng skräp när du kommit till en hamn och inte överbord.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Världscupen DAG 1, pressrelease och...

Pressrelease från Svenska Seglarförbundet:   Världscupen arrangeras just nu i Enoshima, Japan – det vill säga på samma vatten som...

Rolex Swan Cup 2018 (video)

I veckan seglas den 20e upplagan av Rolex Swan Cup. Racen seglas i Maddalena skärgå...

Kättingtrassel från helvetet (video)

Rubriken säger väl allt. Vi vill ändå varna känsliga tittare. Det...

TIPS: World on Water Sailing TV (vi...

World on Water är ett program som visar det senaste inom segling globalt. Avsnittet ne...

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på...x