NÄSTA

SM i J/70 seglas i Halmstad i helgen

Maj 08, 2018 @ 15:10:00   Foto daniel stenholm


1 AV 1

Med över 30 båtar på startlinjen är årets SM-seglingar bland de största kölbåtsmästerskapen i Sverige 2018. Totalt räknar arrangerande Halmstads Segelsällskap med över 120 deltagare under de tre dagar som arrangemanget pågår. Detta är ett pressmeddelande från Halmstads Segelsällskap.

 

–Det känns fantastiskt att HSS som en relativt liten klubb kan vara med och arrangera ett svenskt mästerskap i landets hetaste klass, säger tävlingsledaren Hubert Carlander.

 

J/70-förbundets ordförande Jan Björnsjö är övertygad om att det kommer bli en bra regatta.

–Det känns helt rätt att lägga SM i Halmstad, dels har vi här en J/70 fleet, men sedan är ju också förutsättningarna helt rätt med fina seglingsvatten, en erfaren organisation i HSS, samt att allt runt arrangemanget känns smidigt med en bra hamn, närhet till boenden och övrig service, säger Jan.

 

Bland deltagarna finns en hel rad kända och meriterade seglare bland andra regerande svenska mästaren Oscar Lundqvist, samt den fyrfaldiga Volvo Ocean Race-seglaren Magnus Woxén.

–Det känns riktigt roligt med över 30 båtar på startlinjen, berättar Magnus, som numera är småbarnsfar och försöker hålla sig borta från Volvo Ocean Race-segling och seglar endast J-båt i olika storlekar.

 

–Tyvärr måste man nog säga att vi får räknas som en outsider medans Oscar Lundqvist och ett antal heta båtar kommer ha en tät fight i toppen, fortsätter Magnus.

 

Mästaren från förra årets SM i Båstad, Oscar Lundqvist, avslöjar att hans team har ett ess i rockärmen.

–Vi kommer att segla på fem personer i år. Tittar man på de bästa internationellt så kör de flesta på fem, eller är fyra tunga personer, och den optimala vikten verkar ligga på ca 350 kg, vilket vi ligger omkring nu, förklarar Oscar.

 

Hemmaklubben samlar fyra team, bland dem Anders Hellekant som tidigare representerat HSS i såväl Allsvenskan i segling som Sailing Champions League.

 

–Halmstads Segelsällskaps satsning på kappsegling har inneburit ett lyft – inte minst har vårt beslut om en miljonsatsning på inköp av två J/70-båtar som våra medlemmar kan hyra varit en bidragande orsak, säger HSS ordförande Folke Berntsson.

 

Under helgen kommer sju race att genomföras på vattnen strax utanför Halmstad - de senaste prognoserna talar om sol och tillräckligt mycket vind för ett fartfyllt och spännande arrangemang.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck utgivet av svenska segel- och motorbåtsklubbar mellan 1843 och 1970. Ja, med på listan fi...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...

Gennakeraction.

Gammal är äldst - Johnie Berntsson ...

Göteborg visade sin bästa sida, med hårda vindar och en och annan regnskur,...x