NÄSTA

Premiär för Lilla ÅF Offshore Race

Maj 04, 2018 @ 15:37:11   Foto Malcolm Hanes


1 AV 1

Lilla ÅFOR är mycket mer än en ny spännande jollekappsegling mitt i hjärtat av Stockholm. – Vi vill inkludera fler unga seglare i evenemanget och ge dem en smak av äventyret med att segla större båtar, säger Stefan Rahm, Klubbdirektör för KSSS.

 

ÅF Offshore Race räknas som norra Europas främsta havskappsegling. Tävlingen lockar elitlag men också amatörer som vill testa sig själva runt Gotland. Segling är en bred sport, särskilt bland juniorer och nu får unga jolleseglare för första gången chansen att vara en del av regattan. I år är det nämligen premiär för Lilla ÅFOR, en kappsegling som seglas i Optimist- och Hansajolle runt Skeppsholmen.

 

– Det kommer att bli en härlig regatta och vi ser fram emot att ha många unga seglare som en del av ÅF Offshore Race. Det är en chans för oss att få juniorer till Race Village på Skeppsholmen och visa dem vad havskappsegling är. Vi vill också visa publiken att segling verkligen är en tillgänglig sport som fler kan testa på.

 

Deltagare kommer att segla i åldersklasser så man istället möter de som är i samma ålder och har samma kunskapsnivå till skillnad mot vanliga kappseglingar. Basen för racet kommer att vara på ÅF Offshore Race barnområde på södra delen av Skeppsholmen. Efter avslutat race blir det bli prisutdelning på stora scen och andra aktiviteter i ÅFOR-hamnen för seglarna.

 

– Det blir en rolig nyhet i programmet och jag är säker på att vi kan få se framtida vinnare av den stora kappseglingen i startfältet för premiären av Lilla ÅFOR, säger Stefan Rahm.

 

Läs mer om Lilla ÅFOR och hur du anmäler dig här!


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x