NÄSTA

NYA BÅTAR

April 29, 2018 @ 23:29:55   Foto Leopard Catamaran


1 AV 1

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på katamaranen Leopard 50.

 

Katamaraner från sydafrikanska Leopard lyser med sin frånvaro längs med våra kuster, men är desto vanligare på varmare breddgrader, inte minst bland charterbolagen i Karibien. Varvet förser nämligen både Moorings och Sunsail med båtar. Den senaste skapelsen sträcker lite drygt 50 fot. Det är en rymlig plattform avsedd för den som planerar att spendera mycket tid ombord och lägga långa distanser bakom sig. Något som utmärker båten från varvets tidigare modeller är att de finns tillgängliga i två varianter. 50L är utrustad med en rymlig flybridgelounge och stort soldäck medan 50P har en lägre och mer slick profil. Den förstnämnda är optimerad för charterbolag och den senare för privata kunder. Båda varianterna har två sittbrunnar, en föröver och en akterut, vilket har blivit lite av ett signum för Leopard. Genom att tillämpa nya konstruktionsmetoder har man lyckats hålla vikten nere samtidigt som man har ökat båtarnas volym. Detta har resulterat i generösa boendeutrymmen, varken fyr- eller femhyttsversioner framstår som trångbodda. I klippet nedan bjuder varvet på en guidad tur. Mer information hittar du på www.leopardcatamarans.com.

 

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

  • NYA BÅTAR: LEOPARD 45 (VIDEO)

    Vi har sett en markant ökning av intresset för katamaraner i Sverige på kort tid. Detta märktes inte minst på h&o...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x