NÄSTA

Anton och Fredrik vann i världscupen

April 28, 2018 @ 21:20:39   Foto Jesus Renedo


1 AV 2

Trots att en dag återstår av världcupseglingarna i 470 i franska Hyeres är det klart att den svenska besättningen med Anton Dahlberg och Fredrik Bergström tar hem sin första världscupseger. Här följer ett pressmeddelande från SSF.

 

- Vi är riktigt stolta över vår prestation. Vi har varit felfria denna vecka vilket är helt otroligt egentligen. Vi vet att vi är starka och vi har ett riktigt bra självförtroende. Dag efter dag går vi ut och levererar på en riktigt hög nivå, berättar Anton.

 

Under veckan i Hyeres har det mest bjudits på lätta vindar – men någon dag har det också blåst hyfsat bra. Men det spelar ingen roll för Anton och Fredrik. De behärskar allt, viket de visat nu och som de också visade när de blev tvåa på VM i 470 sommaren 2017.

 

Förbundskapten Magnus Grävare har följt dem under hela veckan och han är imponerad.

- Det här är en helt felfri regatta av killarna. De är inte ofta man kan säga det i segling som i mångt och mycket handlar om att göra så få misstag som möjligt. Detta är deras största seger i karriären och de var helt överlägsna, säger Magnus.

 

Ett race återstår alltså av totalt tio. Och att segrande båt är klar redan innan medaljracet är ovanligt eftersom där får bara de tio bästa delta och man seglar om dubbla poäng. Men även om Anton och Fredrik kommer sist på söndagen så vinner de regattan.

 

I de nio race som hittills har körts i Hyeres så har svenskarna varit ”på pallen” i sex av racen, haft två fjärdeplatser och en femteplats. Det visar på en stabil styrka och en imponerande jämnhet i ett startfält med 40 båtar.

 

Bland annat har Anton och Fredrik utklassat både silvermedaljörerna och bronsmedaljörerna från OS i Rio (guldmedaljörerna har slutat) där svenskarna själva blev sexa.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x