NÄSTA

Historiens första VM i eSegling är runt hörnet!

April 27, 2018 @ 14:49:45   Foto world sailing


1 AV 1

På torsdag den 10 maj 2018 kommer det officiella världsmästerskapet i eSegling gå av stapeln på World Sailings huvudkvarter i London. Det startar resan som avslutas med en final på en livearena i oktober.

 

I ett samarbete med den största virtuella seglingsplattformen, Virtual Regatta, kommer den första säsongen av eSeglings-VM starta klockan 21:30 UTC den 10 och kulminera i Sarasota, Florida tisdagen den 30 oktober 2018.

 

Världsmästerskapet kommer att bestå av en serie utmaningar och live-event med olika betydelse. Under varje utmaning och live-event kommer spelare kunna tävla i så många race dom vill gratis. Dessa regattor kommer att grunda deras placering på eSailings världsranking.

 

De med högst ranking kommer sedan gå vidare till slutspel för att bestämma vilka som får åka till Florida för att ha chansen att utnämnas till historiens första världsmästare i eSegling.

 

VM i eSailing är för alla; från erfarna seglare till inbitna dataspelare. Virtual Regatta har sett att omkring hälften av dess spelare inte är seglare, och med en ung genomsnittsspelare ser World Sailing mästerskapet som det perfekta sättet för fans utan tillgång till seglingsutrustning eller faciliteter att bli engagerade i sporten.

 

De unika kvalitéerna som segling har - kombinationen av idrott, natur och teknologi - är perfekta för en virtuell spelmiljö. Alla olika variabler, med kombinationen av utrustning och naturens krafter, gör virtuell segling minst lika utmanande och strategisk som riktig segling.

 

Virtual Regatta har för närvarande över en miljon aktiva spelare på sin plattform och har över 100 miljoner visningar på Dailymotion.

 

”Efter vårt offentliggörande av VM i eSegling i november har förväntan över tävlingsformatet, båttyper och andra frågor varit extremt hög,” sade World Sailings ordförande Kim Andersen.

 

”Vi är nöjda med processen vi har gjort och med Virtual Regatta har vi en hängiven partner för att se till att vi attraherar expertseglare och dataspelare och ger dem en fantastisk användarupplevelse.”

 

”Vi ser fram emot att lansera spelet i världen och att inspirera fler människor till vår sport.”

 

”Vi är väldigt nöjda att samarbeta med World Sailing,” sade Philippe Guigne, grundare och VD på Virtual Regatta.

 

”Vår eSeglingsplattform har bevisat sig över flera år av spelare från runt om i hela världen.”

 

”Stödet från World Sailing ger värde till vårt koncept och spelarna som är involverade. Det bekräftar också det växande värdet för spel på en digital plattform för utvecklingen av vår sport.”

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...x