NÄSTA

GRENADINERNA - PÅ LÅNGFÄRD MED S/Y ISA

April 26, 2018 @ 12:37:07   Foto Marie Landergren och Mats Rydén


1 AV 1

Mats och Marie lämnade Sverige i juli 2016 för att  förverkliga drömmen om att  segla lite längre bort än de skandinaviska farvattnen. Resan med Hallberg- Rassy 48:an Isa gick ner utmed Europas kuster till Kanarieöarna och via Kap Verde till Karibien. Efter vintern bland de karibiska öarna seglade de norrut utmed USA:s ostkust upp till New England för att  sedan tillbringa en andra säsong i Karibien. Här får vi följa med till Grenadinerna.

 

Ett av de vackraste områdena bland de Små Antillerna i Karibien är Grenadinerna. Det är en samling mindre öar som tillhör landet Saint Vincent & Grenadinerna och är inte oväntat populärt bland seglare. Området hyser många fina ankringsplatser, korallrev för snorkling och dykning, långa sandstränder och mysiga små samhällen med en avslappnad atmosfär. Här finns inga stora hotellkomplex och ingen charterturism, men väl småskalig turism som vänder sig till dem som önskar resmål utanför allfartsvägarna. Många back-packers, kitesurfare och dykare söker sig hit.

 

Efersom vinden var hård valde vi att  stanna några nätter i den skyddade ankarviken Chatham Bay som ligger på västra sidan av en av Grenadinernas bebodda öar, Union Island. Denna ankarvik är ett av våra favoritställen med sina klara, finna vatten, sin goda ankarbotten och fridfulla karaktär. Här finns alltid gott om plats och den långa sandstranden består mestadels av orörd natur bortsett från ett par enklare trähus. Det finns inte mycket till service på den här sidan av ön och promenaden till samhällena Clifton och Ashton på den västra sidan är både lång och anträngande. Men ack så vacker! Vi packade ryggsäckarna och tog jollen in till stranden där vi drog upp den på sanden. Sedan började en svettig stigning uppför branten på en smal och stenig stig till vägen som går högt uppe på bergssidan. Vi följde vägen åt nordost och fick lön för mödan genom den fullständigt sagolika utsikten åt väst, norr och nordost. Vi såg grannön Mayreau, de små obebodda öarna Tobago Cays och det stora korallrevet samt de norra delarna av Union Island.

 

Text Marie Landergren

 

Läs resten av texten (och mycket annat) i årets andra nummer av Search Magazine. Prenumererar gör du här.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x