NÄSTA

Anton och Fredrik leder i Hyeres!

April 25, 2018 @ 09:29:51   Foto Richard Langdon


1 AV 1

Världscupen i franska Hyeres drog igång på tisdagen i strålande solsken och lätt mellanvind. Totalt är 14 svenska besättningar på plats och bäst började Anton Dahlberg/Fredrik Bergström som leder efter två race i 470. Det här är ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.

 

- Vi fick en bra öppning. Det var tajt där ute men vi hittade fin fart i båten och tog några fantastiska "calls" på kryssarna. Det är en lång regatta och vi ser redan fram mot imorgon, säger Anton Dahlberg.

 

Gradientvinden gjorde att sjöbris var svag och instabil. De flesta racen kunde genomföras men några blev avbrutna när det blev för mycket lotteri.

 

I 49erFX visade Klara Wester/Rebecca Netzler att de konserverat formen från Europacupen på Mallorca för ett par veckor sedan då de blev bästa svenska besättning. Efter första dagen i Hyeres ligger de på en femteplats efter att han börjat med en tionde plats för att sedan bli tvåa i dagens andra race.

 

Ytterligare fyra svenska besättningar är topp-10 efter första dagen. Ida Svensson/Rasmus Rosengren i Nacra17 och Carl P Sylvan/Marcus Anjemark i 49er ligger båda på sjunde plats. Johannes Pettersson i Finnjolle och Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar i 470 är båda tia.

 

Carl och Marcus började med att spika första racet i 49er, men blev sedan 14:e och 34:e båt i de följande racen.

 

- Sjöbrisen kom tidigare än planerat och gav oss tre race med en del omstarter i lätt mellanvind. Vi öppnade starkt med en spik i första. Det var bra öppning, fler sådan ska vi ha den här veckan, säger Carl.

 

Läs detajerade resultat på sailing.org/worldcup/results.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x