NÄSTA

Fem anledningar till att alla barn borde segla

April 24, 2018 @ 11:38:54   Foto juniorsegling.se


1 AV 1

Det finns kanske ingenting i världen som lär ut såpass många saker som segling. Den lär ut lagarbete, ingenjörsskap, historia, tålamod och mycket mer. Därför tycker vi att alla barn borde segla. Amerikanska seglarförbundet har listat vad de tycker är de fem största anledningarna att alla barn borde segla. Håller du med? Har du någonting att tillägga?

 

Balans

Idag är det viktigt att få en balans mellan den riktiga världen och datorvärlden. För barn idag är internet lika mycket den riktiga världen som den ”naturliga världen” men ibland behöver de koppla ner och segling är perfekt för det.

 


Arbetsmoral

Att tjata på barnen att städa rummet eller kratta löv är någonting som måste göras men det kan vara jobbigt för alla inblandade. Segling lär en att hårt arbete ger resultat och att ordning och reda är viktigt. Det är en utmaning bara att hålla ordning på allt material och seglingskläder. Att driva en seglingssatsning är som att driva ett litet företag.

 

 

Vänskap

Kommunikation mellan unga människor görs till stor del via internet, så att komma närmare varandra i verkliga livet blir svårare. Det har blivit en klyscha att barn alltid stirrar in i skärmen men det är sant. Det här är ett annat område där segling kan hjälpa. Det finns ingen annan plats där konversationer, skratt och delad tystnad inträffar så enkelt som på en lugn seglingsdag. En familj som jobbar tillsammans för att få båten att gå framåt kommer att komma närmare varandra. Det finns tid att lära, skoja och lära känna varandra bättre. Skrik bara inte på dem, det förstör allt…

 

 

System

Världen är fylld av system och att se dem som en väldesignad segelbåt är hjälpsamt. Sekel av misstag och lärande har valt ut det som är ombord på de modernaste segelbåtarna idag och de är levande exempel på otroliga innovationer som på ett invecklat sätt tar sig framåt med vinden. Att påminna barnen om att det är otroligt kan vidga deras nyfikenhet och få dem att se andra system och bli bättre kritiska tänkare.

 

 

Äventyr

Att få uppleva äventyr är viktigt för barn. Segelbåtar är säkra men de är också en sätt att utforska det okända. Alla barn som har seglat mot en öppen horisont har tittat upp och tänkt, ”Vad händer om vi fortsätter? Vart hade vi kommit?” Segling tar oss iväg från det normala och placerar oss i en okänd miljö. Det är verkligen en plats där barn kan utveckla sin fantasi.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Foiling Week avklarad. Här har du h...

I månadsskiftet juni-juli gick årets upplaga av Foiling Week av stapeln på Gardasjön. Närmare 200 foilande båtar möttes upp vid Fraglia Vela Malcesine f...

FÖR DIG SOM BEHÖVER ETT PROJEKT I S...

The Goat Island skiff är en lätt båt i trippel bemärkelse: lätt a...

Johan och Malin på Honolulu (video)

RAN Sailing drivs av Malin och Johan, ett svenskt par, som är ute på långs...

Idag startar VM i OK-jolle

Idag drar VM i OK-jolle igång i Warnemünde. Mästerskapet har lockat cirka 1...

Sitter jolletakterna i tro (video)?

Martine Grael, Annalise Murphy, Jena Mai Hansen, Tamara Echegoyen, Nina Curtis och Marie Ri...x