NÄSTA

Sanna Mattsson säkrade biljett till Lysekil Women’s Match

April 23, 2018 @ 10:47:42   Foto John Holmgren


1 AV 1

Igår avgjordes matchracing-tävlingen GKSS Ice Breaker på Långedrags seglingsarena. Swedish Women's Match Racing Team kvalade sig in till Lysekil Women's Match som avgörs 6-11 augusti.

 

– Det känns fantastiskt och detta har varit ett stort mål för oss sedan vi började segla ihop för två år sedan, säger Sanna Mattsson som är skeppare för laget.

 

I årets startfält för GKSS Ice Breaker fanns topplag inom matchracing på både herr- och damsidan. Felix Jacobsens danska lag vann regattan med men det stod mycket mer på spel.

 

Tävlingen fungerade också som ett kval till Lysekil Women's Match, årets andra deltävling i Women's International Match Racing Series. Bland de fyra svenska dambesättningarna i startfältet skulle det lag med det bästa resultatet från helgen, och som inte varit kvalificerat sedan tidigare, vinna en biljett till Lysekil. Sanna Mattsson och hennes lag slutade åtta.

 

– Vår träning har gett resultat men det var tuffa matcher. Vi ser verkligen fram emot att segla i Lysekil och det blir den stora höjdpunkten på säsongen att vara en del av evenemanget på hemmaplan. Fram tills dess ska vi hinna med så mycket matcher, tävlingar och kvalificerad träning som möjligt, säger Sanna Mattson.

 

Sanna Mattsson är 26 år gammal, ligger på 22:a i de senaste världsrankingen över kvinnliga matchracing-skeppare och har inte deltagit som skeppare i Lysekil Women's Match tidigare.

 

Resultat från GKSS Icebreaker hittar ni här.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...x