NÄSTA

Sanna Mattsson säkrade biljett till Lysekil Women’s Match

April 23, 2018 @ 10:47:42   Foto John Holmgren


1 AV 1

Igår avgjordes matchracing-tävlingen GKSS Ice Breaker på Långedrags seglingsarena. Swedish Women's Match Racing Team kvalade sig in till Lysekil Women's Match som avgörs 6-11 augusti.

 

– Det känns fantastiskt och detta har varit ett stort mål för oss sedan vi började segla ihop för två år sedan, säger Sanna Mattsson som är skeppare för laget.

 

I årets startfält för GKSS Ice Breaker fanns topplag inom matchracing på både herr- och damsidan. Felix Jacobsens danska lag vann regattan med men det stod mycket mer på spel.

 

Tävlingen fungerade också som ett kval till Lysekil Women's Match, årets andra deltävling i Women's International Match Racing Series. Bland de fyra svenska dambesättningarna i startfältet skulle det lag med det bästa resultatet från helgen, och som inte varit kvalificerat sedan tidigare, vinna en biljett till Lysekil. Sanna Mattsson och hennes lag slutade åtta.

 

– Vår träning har gett resultat men det var tuffa matcher. Vi ser verkligen fram emot att segla i Lysekil och det blir den stora höjdpunkten på säsongen att vara en del av evenemanget på hemmaplan. Fram tills dess ska vi hinna med så mycket matcher, tävlingar och kvalificerad träning som möjligt, säger Sanna Mattson.

 

Sanna Mattsson är 26 år gammal, ligger på 22:a i de senaste världsrankingen över kvinnliga matchracing-skeppare och har inte deltagit som skeppare i Lysekil Women's Match tidigare.

 

Resultat från GKSS Icebreaker hittar ni här.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x