NÄSTA

Åttonde etappen av Volvo Ocean Race har startat

April 23, 2018 @ 09:36:24   Foto Pedro Martinez/Volvo Ocean Race


1 AV 1

19.00 igår svensk tid startade den åttonde etappen av Volvo Ocean Race i Itajaí, Brasilien. De sju tävlingsbåtarna ska nu ta sig 5700 sjömil till Newport i USA.

 

Den senaste etappen av Volvo Ocean Race var en av de mest dramatiska episoderna i tävlingens historia. Scallywag kom ändå till start idag efter den tragiska olyckan där seglaren John Fisher omkom. Det gjorde även Vestas 11th Hour Racing som bröt masten och tog sig från Falklandsöarna till Brasilien med en nödrigg.

 

– Vi är glada för stödet vi har fått från de andra lagen och alla som hjälpt oss, säger Scallywags skeppare David Witt. Det visar vilken karaktär deltagarna i det här racet har.

 

Etappen som startade igår inleds men lätta vindar innan lagen når passadvindarna och passerar ekvatorn för sista gången i tävlingen. Efter det är det en lång spurt i Atlanten mot mållinjen.

 

Bara ett poäng skiljer totalledaren Dongfeng (Kina) från tvåan MAPFRE (Spanien) – Ett poäng är ingenting vilket vi har set de senaste etapperna, allt kan hända och tävlingen är långt från avgjord. Vi är glada över att toppa tabellen för ända sedan starten har det varit frustrerande att alltid vara strax bakom MAPFRE. Det ger oss mer motivation, säger Dongfengs skeppare Charles Caudrelier.

 

Efter den här etappen återstår tre delsträckor och Göteborg är det näst sista hamnstoppet innan slutmålet Haag. Martin Strömberg är tillbaks ombord på Turn the Tide on Plastic efter sin skada och är siktar på ett toppresultat.

 

– Vi har utvecklats väldigt mycket som lag sedan starten i oktober och nu är vi närmare konkurrenterna. Jag är säker på att vi kommer att utmana dem om topplaceringarna i varje etapp som är kvar.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x