NÄSTA

Volvo Ocean Race: Strömberg siktar på pallen

April 20, 2018 @ 16:36:25   Foto James Blake/Volvo Ocean Race


1 AV 1

– Vi kommer vara på pallen i den här etappen, säger Martin Strömberg som har återhämtat sig från sin skada och är säker på att Turn the Tide on Plastic har mer att ge.

 

Den sjunde etappen av Volvo Ocean Race var en av de mest dramatiska episoderna i tävlingens historia. Scallywag har nu seglat sin båt till Itajaí från Chile med en transportbesättning efter den tragiska olyckan där seglaren John Fisher omkom. Laget kommer till start i den åttonde etappen som ineds på söndag. Det gör även Vestas 11th Hour Racing som bröt masten och tog sig från Falklandsöarna till Brasilien med en nödrigg.

 

Martin Strömberg stod över den senaste etappen på grund av en knäskada men har nu återhämtat sig och är tillbaks som vaktkapten ombord på Turn the Tide on Plastic. – Knät är mycket bättre och det är riktigt skönt att äntligen vara tillbaks, säger han. Jag är otroligt imponerad över att laget kom fyra hit till Brasilien och tog vår bästa placering hittills i den tuffaste etappen.

 

– Vi har utvecklats väldigt mycket som lag sedan starten i oktober och nu är vi närmare konkurrenterna. Jag är säker på att vi kommer att utmana dem om topplaceringarna i varje etapp som är kvar.

 

Idag fredag seglas ett In-Port Race i Itajaí (start kl. 19.00 svensk tid). Den åttonde etappen startar på söndag samma tid. Den kommer ta lagen över ekvatorn och doldrums för sista gången och norrut i Atlanten. Målet i Newport Rhode Island är en av sportens huvudstäder i världen och tar emot Volvo Ocean Race för andra gången.


Om Volvo Ocean Race

 

Volvo Ocean Race är världens främsta havskappsegling, en tävling runt jorden och en av de tuffaste utmaningarna so finns inom professionell idrott. Sammanlagt har över 2000 seglare deltagit i de tolv upplagor som avgjorts sedan tävlingen startade som Whitbread Round the World Race 1973. Den pågående upplagan av tävlingen inleddes i Alicante, Spanien den 22 oktober och avlutas med en sista etapp mellan Göteborg och Haag Nederländerna i juni 2018. Banan runt jorden är över 45 000 sjömil – mer än 83 000 km - och delas upp i elva etapper mallen 12 stora städer på sex kontinenter.

 

Hållbarhet i Volvo Ocean Race

 

Volvo Ocean Race Hållbarhetsprojekt tar, tillsammans med våra hållbarhetspartners 11thHour Racing och Mirpuri Foundation samt våra andra Huvudpartners Volvo, AkzoNobel, Ocean Family Foundation, Stena Recycling och Bluewater, ett krafttag mot plastföroreningar i havet. Det gör vi genom att maximera vårt inflytande på våra värdstäder, genom att minimera påverkan som våra hamnstopp har på miljön och genom att inspirera så att vi kan ha en positiv inverkan på havets hälsa. Projektet stöttar stolt FN:s Miljöprograms kampanj Cleans Seas.

 

För mer information, var god besök: www.volvooceanrace.com/sustainability

 

Bidra själv genom att stötta Turn the Tide on Plastic och följa Clean Seas: www.volvooceanrace.com/pledge


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x