NÄSTA

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

April 16, 2018 @ 09:49:33   Foto Stefan Pettersson


1 AV 1

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-årigt avtal med ambitionen att skapa Mälarens största SRS-regatta! Med Jungfruholmarna som bas har tidigare 10-talet klubbar i ett samarbete arrangerat regattan Mälarvarvet. Denna segling övergår nu i Ekerö Båtklubbs regi och byter namn till Jungfrusundsregattan, som en del i det nya avtalet. (Pressmeddelande).

 

Jungfrusundsregattan bygger vidare och utvecklar på konceptet för Mälarvarvet, det skall vara en regatta för alla typer av båtar och alla seglare. Lägg därtill den sociala biten, där det blir aftersail, med mat, dryck och musik ute på Jungfruholmarna. Målet är att bygga ett varumärke och skapa en seglarfest, där det om några år blir 100 båtar till start.

 

Det blir fina priser med medaljer till vinnare och lottpriser där samtliga deltagare har en chans. Lottpriserna kommer från Lindforss Segelmakeri (värdecheck på 15000kr) och Erlandsson Brygga (Presentkort på 10000kr).

 

- ”Seglingen har en lång och stolt historia på Ekerö, här finns kappseglingsnav som Rastaholm och Jungfruholmarna och många är vi som deltagit i Ekerö Båtklubbs kvällsseglingar på Kyrkfjärden genom åren, det är den traditionen vi nu bygger vidare på med Jungfrusundsregattan” säger Ekerö Båtklubbs ordförande Göran Thingvall.

 

Seglingen går 2018 den 9e juni och all information finns på jungfrusundsregattan.se Jungfrussundsregattan blir också en del i ny cup, Mälarens SRScup. Här ingår också Ärtskär Runt och Fantholmsregattan.KOMMENTERA

Battle RoyalePosted April 17, 2018 at 20:42

wow! what a amazing game is going on here http://fortnitebattleroyaleguide.com
Reply

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

The Sea Cleaner - Kan lagra 250 ton...

Som vi skrev om förra veckan är det otroligt mycket plast i haven och det bara ökar vilket måste få ett stopp.   Forskning har publi...

Nu får man bidrag för köp av elmoto...

Bidrag till elcyklar och andra elfordon är populärt och hittills har över 15...

Team Gross/Klinga: Vägen mot OS avs...

Julia Gross och Hanna Klinga har ett samarbete ett sammarbete med Solid Sport. Tillsammans ...

Ögonblicken då havet visade sin hän...

Havet är hänsynslöst. Detta klipp får en att komma ihåg att vi &aum...

Volvo Ocean Race Leg 7 (video)

Under leg 7 i Volvo Ocean Race var det mycket som hände och det var svårt att h&...x