NÄSTA

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

April 16, 2018 @ 09:49:33   Foto Stefan Pettersson


1 AV 1

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-årigt avtal med ambitionen att skapa Mälarens största SRS-regatta! Med Jungfruholmarna som bas har tidigare 10-talet klubbar i ett samarbete arrangerat regattan Mälarvarvet. Denna segling övergår nu i Ekerö Båtklubbs regi och byter namn till Jungfrusundsregattan, som en del i det nya avtalet. (Pressmeddelande).

 

Jungfrusundsregattan bygger vidare och utvecklar på konceptet för Mälarvarvet, det skall vara en regatta för alla typer av båtar och alla seglare. Lägg därtill den sociala biten, där det blir aftersail, med mat, dryck och musik ute på Jungfruholmarna. Målet är att bygga ett varumärke och skapa en seglarfest, där det om några år blir 100 båtar till start.

 

Det blir fina priser med medaljer till vinnare och lottpriser där samtliga deltagare har en chans. Lottpriserna kommer från Lindforss Segelmakeri (värdecheck på 15000kr) och Erlandsson Brygga (Presentkort på 10000kr).

 

- ”Seglingen har en lång och stolt historia på Ekerö, här finns kappseglingsnav som Rastaholm och Jungfruholmarna och många är vi som deltagit i Ekerö Båtklubbs kvällsseglingar på Kyrkfjärden genom åren, det är den traditionen vi nu bygger vidare på med Jungfrusundsregattan” säger Ekerö Båtklubbs ordförande Göran Thingvall.

 

Seglingen går 2018 den 9e juni och all information finns på jungfrusundsregattan.se Jungfrussundsregattan blir också en del i ny cup, Mälarens SRScup. Här ingår också Ärtskär Runt och Fantholmsregattan.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...x