NÄSTA

Uppdatering från Vestas 11th Hour Racing & Scallywag

April 12, 2018 @ 15:00:05   Foto konrad frost / volvo ocean race / JEREMIE LECAUDEY


1 AV 1

Fem båtar befinner sig i vaggorna i Itajaí, men Vestas 11th Hour Racing och Scallywag är fortfarande ute på havet och är påväg norrut till Brasilien.

 

Vestas är ungefär 1000 sjömil från Brasilien och går för motor och med en ny liten rigg. Väl i Brasilien kommer de att få sin nya rigg. Volvo Ocean Race veteranen Damian Foxall leder resan.

 

”En lokal man på Falklandsöarna, Paul Ellis från Martech Logistics fixade vår nya rigg. Den står åtta meter över däck, jämfört med vår 30 meter höga tävlingsrigg.”

 

Den blåa båten lämnade Falklandsöarna den 7 april och förväntas anlända till Itajaí runt 16-17 april.

 

Lagledaren Mark Towill: ”Det har verkligen varit en laginsats att försöka få båten till Itajaí. Varje meter känns som en liten vinst. Det finns fortfarande mycket att göra men vi kommer att fortsätta kämpa.”

 

Sun Hung Kai / Scallywag däremot, är ungefär 1500 sjömil ifrån Itajaí. Leveransbesättningen har tagit sig från Puerto Montt i Chile där de landsteg efter den tragiska olyckan med John Fisher. Väl i Brasilien kommer seglingslaget återförenas med båten och de planerar att segla nästa etapp till Newport.

 

”Scallywag är inte bara ett seglingslag… vi är en familj med starka band som alltid finns dör för varandra. Leveransbesättningen flög till världens ände på några timmars varsel,” skrev Scallywag den 5 april.

 

De åtta seglarna som levererar båten till Brasilien är Campbell Knox, Knox Douglas, Larry Jamerson, Matt Pearce, Peter Buckley, Peter Goldsworthy, Mariana Lobato och Willy Roberts.

 

"Scallywags kommer att fortsätta,” sade skeppare David Witt på lagets Facebook-sida.

 

"Vi är alla skadade men vi är inte ute - Scallywags ger aldrig någonsin upp! Vi kommer att avsluta tävlingen och göra det bästa jobbet vi kan för Scallywag i Johns minne och ära.”

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...x