NÄSTA

Cyborger förbjuds i America's Cup

April 11, 2018 @ 11:14:05   Foto hamish hooper / etnz


1 AV 1

Många forskare tror att vi människors biologiska kroppsdelar kommer att blandas mer och mer med syntetiska material och därmed blir vi cyborger. Redan idag finns det människor med pacemakers eller konstgjorda hjärtan och som därför skulle kunna räknas som cyborger. Författaren Yuval Harari skriver i sin bok 'Homo Deus' att det bara är en tidsfråga tills paralympics-idrottarna står för världsrekorden på idrottsplanen på grund av teknikens framsteg.

 

Därför har Emirates Team New Zealand tagit det säkra före det osäkra och lagt in en klausul som säger: "Det skall vara elva besättningsmedlemmar, sålänge ingen olycka har inträffat, som alla skall vara människor."

 

Team New Zealands designchef Dan Bernasconi småskrattar när det kommer på tal i en intervju med newsroom.co.nz. "Men man vet aldrig. Människor letar alltid efter den sista lilla prestandaökningen att få ut av båten. Om någon skulle kunna komma ut med en besättning full av robotar, vem vet?"

 

Läs mer på newsroom.co.nz.KOMMENTERA

Anna ShettyPosted April 18, 2018 at 09:18

I just added your blog to my bookmark sites. thanks.Quality posts is the crucial to invite the visitors to visit the web page, that's what this web page is providing. Do router login
Reply

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

The Sea Cleaner - Kan lagra 250 ton...

Som vi skrev om förra veckan är det otroligt mycket plast i haven och det bara ökar vilket måste få ett stopp.   Forskning har publi...

Nu får man bidrag för köp av elmoto...

Bidrag till elcyklar och andra elfordon är populärt och hittills har över 15...

Team Gross/Klinga: Vägen mot OS avs...

Julia Gross och Hanna Klinga har ett samarbete ett sammarbete med Solid Sport. Tillsammans ...

Ögonblicken då havet visade sin hän...

Havet är hänsynslöst. Detta klipp får en att komma ihåg att vi &aum...

Volvo Ocean Race Leg 7 (video)

Under leg 7 i Volvo Ocean Race var det mycket som hände och det var svårt att h&...x