NÄSTA

Cyborger förbjuds i America's Cup

April 11, 2018 @ 11:14:05   Foto hamish hooper / etnz


1 AV 1

Många forskare tror att vi människors biologiska kroppsdelar kommer att blandas mer och mer med syntetiska material och därmed blir vi cyborger. Redan idag finns det människor med pacemakers eller konstgjorda hjärtan och som därför skulle kunna räknas som cyborger. Författaren Yuval Harari skriver i sin bok 'Homo Deus' att det bara är en tidsfråga tills paralympics-idrottarna står för världsrekorden på idrottsplanen på grund av teknikens framsteg.

 

Därför har Emirates Team New Zealand tagit det säkra före det osäkra och lagt in en klausul som säger: "Det skall vara elva besättningsmedlemmar, sålänge ingen olycka har inträffat, som alla skall vara människor."

 

Team New Zealands designchef Dan Bernasconi småskrattar när det kommer på tal i en intervju med newsroom.co.nz. "Men man vet aldrig. Människor letar alltid efter den sista lilla prestandaökningen att få ut av båten. Om någon skulle kunna komma ut med en besättning full av robotar, vem vet?"

 

Läs mer på newsroom.co.nz.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Hannes Westberg och Albin Boman imp...

Den senaste veckan har EM i 49er, 49er FX och Nacra 17 seglats i Gdynia Polen.Tuffa dagar med mycket väntan och lite vind spetsat med flera läskiga fronter summerar dagarna bra....

4 Ocean - Organisation skapad av tv...

De här två surfarkompisarna var trötta på all plast i havet, det verk...

Go Team Sweden på OK Jolle VM

Just nu seglas OK Jolle VM i Warnemünde och Fredrik Lööf seglar riktigt stab...

Hur kan man ha råd att segla jorden...

Hur kan det vara möjligt att segla jorden runt och släppa några videor i ve...

Sjösättning av Swan 78 (video)

Swan 78 Harmoni sjösattes vid Swans båtvarv i Finland i maj och vi tar en nä...x