NÄSTA

Medaljvittring för Max i Palma

April 06, 2018 @ 08:59:30   Foto Jesus Renedo


1 AV 1

Nu har även Max Salminen fått fart på sin båt i Princess Sofia Trophy. Det blev en spik i torsdagens sista race och nu ligger världsmästaren i Finnjolle på sjunde plats i totalen. Även Klara Wester/Rebecca Netzler fortsätter att segla bra och är nia. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförnundet skrivet av Mats Olsson.

 

Det är tajt i Finnjolle-klassen i Europacupregattan i Palma på Mallorca och Max har bara nio poäng upp till pallen efter att ha blivit 14:e båt i första racet och etta i det andra.

 

- Jag tycker fortfarande inte att jag seglar speciellt bra. Jag tar för många dumma beslut. Men idag gick båten riktigt fort och det vann andra racet åt mig. Det är oerhört tight i resultatlistan vilket betyder att trots veckans fadäser så finns där goda chanser för medalj, säger Max.

 

I 49erFX klättra Klara Wester/Rebecca Netzler en placering efter serien 15-11-4 på torsdagen.

 

- Vi hade sjöbris som kom in sent och som inte var fullt utvecklad förrän vi var klara med dagen. Tyvärr så tar det ofta ett race för oss att komma igång, någonting vi är medvetna om och kommer att behöva jobba bort. Vi tog ett straff i tredje racet men kom ändå fyra, berättar Klara och Rebecca fyller i:

 

- Men vi är otroligt nöjda med dagen. Nu har vi mer självförtroende att ta med till i morgon och bevisa att vi gjort vår läxa.

 

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström avancerade en plats i 470 – från tolva till elva – efter att ha blivit 13 och åtta i dagens två race. Och det är tajt även i 470 där de två bara har sju poäng upp till sjunde platsen.

 

Josefin Olsson föll rejält på onsdagen men kom tillbaka på torsdagen då hon blev 20:e båt i första racet för att sedan revanschera sig i det andra och bli tvåa. ”Jossan” gick därmed från 19:e till 13:e plats i totalen.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Maxi-trimaranen Banque Populaire ka...

Maxi-trimaranen Banque Populaire IX kapsejsade i lördags utanför Marockos kust. Besättningen plockades upp av den Marockanska flottans helikopter och båten bogseras nu ti...

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-...

Livet som vindsurfinglegend med Rob...

I den senaste upplagan av CNN Mainsail åker Shirley Robertson till Maui, Hawaii för...

Ràn7 är sjösatt!

Förra veckan blev Niklas Zennströms nya Fast40 färdigbyggd efter en lå...

Veckans 5 mest lästa: Största vågen...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...x