NÄSTA

Medaljvittring för Max i Palma

April 06, 2018 @ 08:59:30   Foto Jesus Renedo


1 AV 1

Nu har även Max Salminen fått fart på sin båt i Princess Sofia Trophy. Det blev en spik i torsdagens sista race och nu ligger världsmästaren i Finnjolle på sjunde plats i totalen. Även Klara Wester/Rebecca Netzler fortsätter att segla bra och är nia. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförnundet skrivet av Mats Olsson.

 

Det är tajt i Finnjolle-klassen i Europacupregattan i Palma på Mallorca och Max har bara nio poäng upp till pallen efter att ha blivit 14:e båt i första racet och etta i det andra.

 

- Jag tycker fortfarande inte att jag seglar speciellt bra. Jag tar för många dumma beslut. Men idag gick båten riktigt fort och det vann andra racet åt mig. Det är oerhört tight i resultatlistan vilket betyder att trots veckans fadäser så finns där goda chanser för medalj, säger Max.

 

I 49erFX klättra Klara Wester/Rebecca Netzler en placering efter serien 15-11-4 på torsdagen.

 

- Vi hade sjöbris som kom in sent och som inte var fullt utvecklad förrän vi var klara med dagen. Tyvärr så tar det ofta ett race för oss att komma igång, någonting vi är medvetna om och kommer att behöva jobba bort. Vi tog ett straff i tredje racet men kom ändå fyra, berättar Klara och Rebecca fyller i:

 

- Men vi är otroligt nöjda med dagen. Nu har vi mer självförtroende att ta med till i morgon och bevisa att vi gjort vår läxa.

 

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström avancerade en plats i 470 – från tolva till elva – efter att ha blivit 13 och åtta i dagens två race. Och det är tajt även i 470 där de två bara har sju poäng upp till sjunde platsen.

 

Josefin Olsson föll rejält på onsdagen men kom tillbaka på torsdagen då hon blev 20:e båt i första racet för att sedan revanschera sig i det andra och bli tvåa. ”Jossan” gick därmed från 19:e till 13:e plats i totalen.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...x