NÄSTA

Friskare svenskar avancerar i Palma

April 04, 2018 @ 09:48:12   Foto Tomas Moya


1 AV 1

Efter en lite knackig start för de svenska besättningarna i Princess Sofia Trophy i Palma på Mallorca fick flera av de blågula seglarna fart i sina båtar under den andra dagen och avancerade i resultatlistorna. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet skrivet av Mats Olsson.

 

Allra bäst har det gått för Klara Wester och Rebecca Netzler i 49erFX som ligger på sjätte plats i totalen efter att ha tagit två pallplatser av tre möjliga på tisdagen.

 

- Vi hade bra båtfart och tog kloka beslut, dels runt banan men också mot andra båtar. Vi tar med många bra och mindre bra saker från dagen som förhoppningsvis kommer göra oss starka inför kommande dagar på regattan, säger Klara.

 

Josefin Olsson seglade också stabilt på tisdagen och ligger nu på sjunde plats i Laser Radial.

 

- Jag var snabb idag, både på kryss och läns – men jag har lite mer att önska i starten, annars var det toppen. Jag fortsätter att kriga på. Det är långt kvar och ser ut att bli mycket vind imorgon, berättar Josefin.

 

I 49er fick Carl P Sylvan byta gast sedan Marcus Anjemark drabbats av det magviruset som slog ut en tredjedel av det svenska kappseglingslandslaget i helgen. Carl och ”nya” gasten Albin Boman blev sjua, fyra och tia på tisdagen och ligger på elfte plats.

 

- Idag var det lätt till lätt mellanvind, ganska mycket sjö och vågor att ta hänsyn till. Vågorna är ganska luriga när jag och Albin inte seglat ihop innan. Vi gjorde ganska dåliga starter idag men jobbade på bra och hittade fina fria spår. Fart och vägval räddade oss. På onsdag är det guldfinal med topp 25. Det ska bli roligt att möta de bästa från de tre fälten vi varit uppdelade i, säger Carl P Sylvan.

 

Även Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, som också drabbades lite av magsjuka, har klättrat rejält i 470 och är på nionde plats i totalen.

 

- Vi har inte haft den uppladdningen som vi önskat. Folk säger: stay away from the Swedes, med fel underton, berättar Fredrik och fortsätter:

 

- Många i det svenska lägret är sjuka, likaså Anton - om än mildare än de andra. Men feber och problem med magen har hållit honom sängliggande. Därför har vi "bara" försökt att göra det bästa av dagen. Vi vet att det är en lång regatta men just nu seglar vi lite haltande och försöker hålla oss kvar i matchen tills att Antons kropp svarar på riktigt, vilket vi hoppas att den ska göra så snart som möjligt.

 

Klicka här för detaljerade resultat.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Världscupen DAG 1, pressrelease och...

Pressrelease från Svenska Seglarförbundet:   Världscupen arrangeras just nu i Enoshima, Japan – det vill säga på samma vatten som...

Rolex Swan Cup 2018 (video)

I veckan seglas den 20e upplagan av Rolex Swan Cup. Racen seglas i Maddalena skärgå...

Kättingtrassel från helvetet (video)

Rubriken säger väl allt. Vi vill ändå varna känsliga tittare. Det...

TIPS: World on Water Sailing TV (vi...

World on Water är ett program som visar det senaste inom segling globalt. Avsnittet ne...

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på...x