NÄSTA

Friskare svenskar avancerar i Palma

April 04, 2018 @ 09:48:12   Foto Tomas Moya


1 AV 1

Efter en lite knackig start för de svenska besättningarna i Princess Sofia Trophy i Palma på Mallorca fick flera av de blågula seglarna fart i sina båtar under den andra dagen och avancerade i resultatlistorna. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet skrivet av Mats Olsson.

 

Allra bäst har det gått för Klara Wester och Rebecca Netzler i 49erFX som ligger på sjätte plats i totalen efter att ha tagit två pallplatser av tre möjliga på tisdagen.

 

- Vi hade bra båtfart och tog kloka beslut, dels runt banan men också mot andra båtar. Vi tar med många bra och mindre bra saker från dagen som förhoppningsvis kommer göra oss starka inför kommande dagar på regattan, säger Klara.

 

Josefin Olsson seglade också stabilt på tisdagen och ligger nu på sjunde plats i Laser Radial.

 

- Jag var snabb idag, både på kryss och läns – men jag har lite mer att önska i starten, annars var det toppen. Jag fortsätter att kriga på. Det är långt kvar och ser ut att bli mycket vind imorgon, berättar Josefin.

 

I 49er fick Carl P Sylvan byta gast sedan Marcus Anjemark drabbats av det magviruset som slog ut en tredjedel av det svenska kappseglingslandslaget i helgen. Carl och ”nya” gasten Albin Boman blev sjua, fyra och tia på tisdagen och ligger på elfte plats.

 

- Idag var det lätt till lätt mellanvind, ganska mycket sjö och vågor att ta hänsyn till. Vågorna är ganska luriga när jag och Albin inte seglat ihop innan. Vi gjorde ganska dåliga starter idag men jobbade på bra och hittade fina fria spår. Fart och vägval räddade oss. På onsdag är det guldfinal med topp 25. Det ska bli roligt att möta de bästa från de tre fälten vi varit uppdelade i, säger Carl P Sylvan.

 

Även Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, som också drabbades lite av magsjuka, har klättrat rejält i 470 och är på nionde plats i totalen.

 

- Vi har inte haft den uppladdningen som vi önskat. Folk säger: stay away from the Swedes, med fel underton, berättar Fredrik och fortsätter:

 

- Många i det svenska lägret är sjuka, likaså Anton - om än mildare än de andra. Men feber och problem med magen har hållit honom sängliggande. Därför har vi "bara" försökt att göra det bästa av dagen. Vi vet att det är en lång regatta men just nu seglar vi lite haltande och försöker hålla oss kvar i matchen tills att Antons kropp svarar på riktigt, vilket vi hoppas att den ska göra så snart som möjligt.

 

Klicka här för detaljerade resultat.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SM i match racing för damer

Dam-match racing går starkare än på länge i Sverige och snart ska Sveriges starkaste lag koras. Läs nedan ett pressmeddelande från AtSea Events och QSS (Quinn...

Veckans regelsituation: Trångt vid ...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...

Veckans 5 mest lästa: Yrvind förkla...

Sveriges populäraste seglare toppar återigen vår lista över före...

Team Pro4u fick en bra start på VM

Igår söndag började VM i havskappsegling i Haag, Holland. Team Pro4u ä...

Nyhet från Dehler - Havskappseglare...

​Med modellerna Sprinta Sport och DB1 har Dehler Yachts en tradition inom entyps offshore-b...x