NÄSTA

Sjukstuga på Mallorca

April 03, 2018 @ 11:57:02   Foto Jesus Renedo


1 AV 1

På måndagen inleddes årets första stora regatta på europeiskt vatten när klassiska Princess Sofia Trophy drog igång på Mallorca. Men sedan ett magvirus härjat i svensklägret så blev cirka en tredjedel av svenskarna kvar på land på premiärdagen. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet skrivet av Mats Olsson.

 

- Många har drabbats av ett virus orsakad av mat som inflammerar tarmarna. De har fått feberfrossa och huvudvärk. De som mår sämst kan inte behålla mat eller vätska. Någon fick till och med vara på sjukhus nån dag med dropp. Vi räknar med 1–4 dagar konvalescens – kanske lite längre för någon enstaka, berättar förbundskapten Magnus Grävare.

 

Cirka 35 av Sveriges allra bästa jolleseglare var anmälda att starta men bara 22 kom ut på vattnet. Och för nästan samtliga svenskar så blev det en lite knackig start i det fina vädret med lurig landvind som gick upp och ner i styrka.

 

Bland de svenskar som inte var sjuka var Fritiof Hedström/Otto Hamel i särklass bäst och de ligger på en fin femteplats.

 

- Det kändes bra i båten idag. Det var en ganska lätt och ostadig vind på vår bana och stor gammal sjö från sidan efter stormen på påskafton. Tidigare har vi haft lite problem med farten i sådan svag vind, men vinterträningen med de andra svenska 49erseglarna verkar ha gett resultat, för idag hade vi kanonfart, berätta Fritiof och Otto.

 

Bland de mest namnkunniga svenskarna gick det inte lika bra. Max Salminen är 39:a i Finnjolle, Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ligger på 30:e plats i 470 och Josefin Olsson är 67:a i Laser Radial.

 

Detaljerade resultat hittar du här.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

The Sea Cleaner - Kan lagra 250 ton...

Som vi skrev om förra veckan är det otroligt mycket plast i haven och det bara ökar vilket måste få ett stopp.   Forskning har publi...

Nu får man bidrag för köp av elmoto...

Bidrag till elcyklar och andra elfordon är populärt och hittills har över 15...

Team Gross/Klinga: Vägen mot OS avs...

Julia Gross och Hanna Klinga har ett samarbete ett sammarbete med Solid Sport. Tillsammans ...

Ögonblicken då havet visade sin hän...

Havet är hänsynslöst. Detta klipp får en att komma ihåg att vi &aum...

Volvo Ocean Race Leg 7 (video)

Under leg 7 i Volvo Ocean Race var det mycket som hände och det var svårt att h&...



x