NÄSTA

Wester Netzler Sailing inför starten av årets första regatta

April 01, 2018 @ 07:40:42   Foto Malin Tengström och Sailing Energy 


1 AV 3

Imorgon startar Princess Sophia Trophy på Palma de Mallorca och förutom ett rekord i antal deltagare så är många svenskar på plats. Vi har stämt av med Klara Wester som seglar 49er FX om hur förberedelserna har gått.

 

Dagen innan första start, hur känns det?

- Jag är jättetaggad och det ska bli superroligt att få racea här i Palma igen och i allmänhet är jag extremt nyfiken på den kommande säsongen.

 

Var har ni varit för att förbereda er?

- Först var vi en månad i Wales för att segla hårdvind och sen har vi spenderat tre månader i Vilamoura i södra Portugal och nu har vi varit i Palma i några veckor. Förberedelserna har gått bra och jag är fantastiskt nöjd med vår basträning under försäsongen. Vi har fått väldigt mycket kvalitativ träning så jag känner mig otroligt redo inför den kommande säsongen.

 

Rebecca fick en hjärnskakning i somras så ni missade i princip både EM och VM. Det här blir därför första regattan på väldigt länge, kommer du ihåg hur man gör?

- Haha, ja jag kommer faktiskt ihåg hur man gör. Under de senaste månaderna i Vilamoura har vi haft träningsregattor som har haft hög kvalité, vi har dessutom tagit dom seriöst så även fast vi inte har haft någon officiell regatta på länge känner jag mig färsk inom racing.

wester netzler sailing

wester netzler sailing

 

Den här bildserien hittade vi från förra årets medaljrace där slutresultatet blev en fjärdeplats. Det ser inte optimalt ut har ni någon annan show att bjuda på det här året?

- Vi har faktiskt haft lite problem med att ha Rebecca ombord även nu på senaste men det känns som om vi har hittat en lösning för att hon ska stanna ombord. Däremot har vi några andra inövade trix som kanske kommer fram senare i veckan.

 

Det är som sagt många svenskar på plats och resultat med mera finns på www.trofeoprincesasofia.org.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

The Sea Cleaner - Kan lagra 250 ton...

Som vi skrev om förra veckan är det otroligt mycket plast i haven och det bara ökar vilket måste få ett stopp.   Forskning har publi...

Nu får man bidrag för köp av elmoto...

Bidrag till elcyklar och andra elfordon är populärt och hittills har över 15...

Team Gross/Klinga: Vägen mot OS avs...

Julia Gross och Hanna Klinga har ett samarbete ett sammarbete med Solid Sport. Tillsammans ...

Ögonblicken då havet visade sin hän...

Havet är hänsynslöst. Detta klipp får en att komma ihåg att vi &aum...

Volvo Ocean Race Leg 7 (video)

Under leg 7 i Volvo Ocean Race var det mycket som hände och det var svårt att h&...x