NÄSTA

SE FLER VACKRA DETALJER FRÅN PRINCESSANS INRE

Mars 31, 2018 @ 18:49:14   Foto ULRIKA VICTORIASDOTTER


1 AV 7

Tidigare har vi berättat om den fantastiska tolvan Princess Svanevit och visat några prov på den unika inredningen. Nu har vi fler bilder på Ewald Dahlskogs utsmyckningar och dessutom lite kul detaljer som akterspegeln från Barranquilla som båten hette under sin tid i England. Ulrika Victoriasdotter har tagit bilderna.

 

Båten ritades av Gustaf Estlander och byggdes på Plyms varv i Saltsjöbaden inför KSSS hundraårsjubileum. Princess Svanevit återbördades i höstas till Sverige efter mer än 50 år i brittisk ägo. Den magnifika tolvan, 12mR, renoveras nu under ledning av Bobby Cyrus och Andreas Millde hos Stockholms Båtsnickeri. Princessan ägs av ett aktiebolag som söker ytterligare delägare.

 

Båten har fantastisk intarsia, dvs motiv med inlägg av olikfärgade träslag. Det finns sådana också i andra båtar från den tiden men inte på långt när så rikligt som i Princess Svanevit. De detaljrika motiven är välkända fyrtorn, Erik Åkerlunds andra båtar och sagomotiv i art deco. Nästan alla är bevarade. Upphovsmannen heter Ewald Dahlskog och är kanske mest känd för utsmyckningarna på NK och i ovala rummet i Carnegies (tidigare Swedish Match) huvudkontor.

 

 

OLLE APPELBERG


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på vackra Gardasjön. Mästerskapet lockade lag från Danmark, UK, Ungern, Tyskland och k...

Initiativet TJEJER PÅ HAVET

Nedan följer information från arrangören b...

Små marginaler på VM i ClubSwan 50 ...

Just nu pågår VM i ClubSwan 50 (Rolex Swan Cup) i Porto Cervo och av det hä...

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR 1250000$

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR...

Sparkman & Stephens är inte bara ett erkänt designhus utan också b&arin...

Eskadern Viking Explorers seglar öv...

Den vänliga eskadern Viking Explorers samlar en grupp långseglare som hjälp...x