NÄSTA

Orkansäsongen 2018 kan bli den värsta på 70 år

Mars 27, 2018 @ 14:13:02   Foto Camerique/ClassicStock/Getty Images


1 AV 1

Global Weather Oscillations (GWO) beskrevs i media som ett av de stora väderinstituten som lyckades förutspå den hyperaktiva orkansäsongen 2017 i Atlanten och Amerika.

 

Professor David Dilley - Seniorforskare och prediktionsforskare för Global Weather Oscillations - förbereder orkan- och tropiska stormprognoser för 11 zoner som sträcker sig från New England till Texas. Genom att använda Climate Pulse Technology som utvecklats av Dilley, kan GWO utfärda prognoser redan nu - långt före orkansäsongens början.

 

Prognos för 2018 års orkansäsong (Atlanten, Karibiska Havet och Mexikanska Golfen):

 

Som förutspåddes av David Dilley och GWO, blev 2017 det dyraste och mest destruktiv året för USA någonsin. Dilley säger att "vissa USA-zoner är för närvarande i sin starkaste orkancykel på 40-70 år." Detta är en naturlig klimatpulscykel som gav extremt aktiva och farliga orkanförhållanden i vissa zoner på 1930- och 1940-talen - och de upprepar sig nu.

 

David Dilley förutspår att 2018 kommer att bli något av en repetition av 2017. Man kan förvänta sig 16 namngivna stormar, 8 orkaner, 4 stora orkaner och potential för 4 amerikanska orkaner med landkänning - 2 av dessa kommer sannolikt att vara stora stormar. Det finns potential för 6 namngivna stormar som får landkänning i USA.

 

Orsakerna till ännu destruktiv orkansäsong är tre stycken. Havstemperaturerna fortsätter att vara varmare än normalt över stora delar av Atlanten, särskilt i Karibien och utanför USAs östkust. Havstemperaturerna har inte gått ner sedan förra året, vilket igen kommer att leda till att tropiska stormar och / eller orkaner bildas och / eller stärks nära USA. Dilley förväntar sig också att Bermuda-Azorernas högtryckscenter återigen kommer att vara i ett gynnsamt läge, vilket gör det möjligt för fler namngivna stormar att behålla styrkan - eller stärkas när de flyttar från öst till väst över Atlanten mot USA.

 

Sedan kommer vi till sista orsaken - El Niño. GWO: s Climate Pulse Technology visar att temperaturerna i det tropiska, södra Stilla Havet där El Niño-händelser vanligtvis bildas - kommer att värmas upp avsevärt under sen vinter och närma sig svaga El Niño-förhållanden under våren - precis som El Niño-skräcken förra året. Men alla år är inte desamma - det kan därför mogna och bilda en mycket svag El Niño, men inte tillräckligt stark för att dämpa orkansäsongen. Historiska data tyder på att moderata till starka El Nino-händelser dämpar orkanaktiviteten - medan år med mycket svaga El Niño-förhållanden kan associeras med aktiva orkansäsonger om en ”Climate Pulse Hurricane Enhancement Cycle” är på plats - vilket finns.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

The Sea Cleaner - Kan lagra 250 ton...

Som vi skrev om förra veckan är det otroligt mycket plast i haven och det bara ökar vilket måste få ett stopp.   Forskning har publi...

Nu får man bidrag för köp av elmoto...

Bidrag till elcyklar och andra elfordon är populärt och hittills har över 15...

Team Gross/Klinga: Vägen mot OS avs...

Julia Gross och Hanna Klinga har ett samarbete ett sammarbete med Solid Sport. Tillsammans ...

Ögonblicken då havet visade sin hän...

Havet är hänsynslöst. Detta klipp får en att komma ihåg att vi &aum...

Volvo Ocean Race Leg 7 (video)

Under leg 7 i Volvo Ocean Race var det mycket som hände och det var svårt att h&...x