NÄSTA

Orkansäsongen 2018 kan bli den värsta på 70 år

Mars 27, 2018 @ 14:13:02   Foto Camerique/ClassicStock/Getty Images


1 AV 1

Global Weather Oscillations (GWO) beskrevs i media som ett av de stora väderinstituten som lyckades förutspå den hyperaktiva orkansäsongen 2017 i Atlanten och Amerika.

 

Professor David Dilley - Seniorforskare och prediktionsforskare för Global Weather Oscillations - förbereder orkan- och tropiska stormprognoser för 11 zoner som sträcker sig från New England till Texas. Genom att använda Climate Pulse Technology som utvecklats av Dilley, kan GWO utfärda prognoser redan nu - långt före orkansäsongens början.

 

Prognos för 2018 års orkansäsong (Atlanten, Karibiska Havet och Mexikanska Golfen):

 

Som förutspåddes av David Dilley och GWO, blev 2017 det dyraste och mest destruktiv året för USA någonsin. Dilley säger att "vissa USA-zoner är för närvarande i sin starkaste orkancykel på 40-70 år." Detta är en naturlig klimatpulscykel som gav extremt aktiva och farliga orkanförhållanden i vissa zoner på 1930- och 1940-talen - och de upprepar sig nu.

 

David Dilley förutspår att 2018 kommer att bli något av en repetition av 2017. Man kan förvänta sig 16 namngivna stormar, 8 orkaner, 4 stora orkaner och potential för 4 amerikanska orkaner med landkänning - 2 av dessa kommer sannolikt att vara stora stormar. Det finns potential för 6 namngivna stormar som får landkänning i USA.

 

Orsakerna till ännu destruktiv orkansäsong är tre stycken. Havstemperaturerna fortsätter att vara varmare än normalt över stora delar av Atlanten, särskilt i Karibien och utanför USAs östkust. Havstemperaturerna har inte gått ner sedan förra året, vilket igen kommer att leda till att tropiska stormar och / eller orkaner bildas och / eller stärks nära USA. Dilley förväntar sig också att Bermuda-Azorernas högtryckscenter återigen kommer att vara i ett gynnsamt läge, vilket gör det möjligt för fler namngivna stormar att behålla styrkan - eller stärkas när de flyttar från öst till väst över Atlanten mot USA.

 

Sedan kommer vi till sista orsaken - El Niño. GWO: s Climate Pulse Technology visar att temperaturerna i det tropiska, södra Stilla Havet där El Niño-händelser vanligtvis bildas - kommer att värmas upp avsevärt under sen vinter och närma sig svaga El Niño-förhållanden under våren - precis som El Niño-skräcken förra året. Men alla år är inte desamma - det kan därför mogna och bilda en mycket svag El Niño, men inte tillräckligt stark för att dämpa orkansäsongen. Historiska data tyder på att moderata till starka El Nino-händelser dämpar orkanaktiviteten - medan år med mycket svaga El Niño-förhållanden kan associeras med aktiva orkansäsonger om en ”Climate Pulse Hurricane Enhancement Cycle” är på plats - vilket finns.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på vackra Gardasjön. Mästerskapet lockade lag från Danmark, UK, Ungern, Tyskland och k...

Initiativet TJEJER PÅ HAVET

Nedan följer information från arrangören b...

Små marginaler på VM i ClubSwan 50 ...

Just nu pågår VM i ClubSwan 50 (Rolex Swan Cup) i Porto Cervo och av det hä...

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR 1250000$

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR...

Sparkman & Stephens är inte bara ett erkänt designhus utan också b&arin...

Eskadern Viking Explorers seglar öv...

Den vänliga eskadern Viking Explorers samlar en grupp långseglare som hjälp...x