NÄSTA

FYRA VECKOR KVAR TILL ANTIGUAS KLASSIKERREGATTA SOM SAMLAR BÅTAR FRÅN BÅDA SIDOR ATLANTEN

Mars 23, 2018 @ 11:51:21   Foto EMMA JONES


1 AV 4

Ett första vårtecken för dem som seglar klassiker är Antigua Classic Regatta i Karibien. Det är verkligen en regatta att drömma om. Den bjuder garanterat på ordentligt med vind och deltagarna kommer inte bara från Nordamerika och Karibien utan också från Europa.

 

Förra året deltog Peter von Seestermuhe, som sedan seglade tillbaka över Atlanten och kom till Stockholms ÅFOR Classic, där båten tog en sjätte plats. Ägaren Christoph von Reibnitz öste lovord över ÅFOR, framför allt seglingen genom skärgården som var något alldeles extra. Peter von Seestermuehe var med redan i första Gotland Runt 1937 och seglade då under fristaten Danzigs flagga. Den som är intresserad av att segla med Peter finner mer information här. I slutet av årets säsong kommer Peter åter att segla över Atlanten och nästa år lär Peter på nytt vara med i Antigua Classic.

 

Blue Peter är en annan båt som varit ett par år på andra sidan och tar emot betalande gäster och. Blue Peter återvände förra året till Medelhavet och fick en del skador som gjorde att hon hamnade långt ner i resultatlistan för Panerai Classic Yacht Challenge. Nu är Blue Peter åter i Karibien där hon erbjuder exklusiv charter. Skepparen/ägaren heter Matt Barker och hoppade av från Londons finansvärld för drygt tio år sedan. Här berättar Matt Barker själv om Blue Peter (video). Blue Peter är ritad av Alfred Mylne och byggdes 1930.

 

För ett par år sedan deltog svenskflaggade Troubadour i Antigua Classic på sin väg över till Europa. Troubadour är en racingskonare ritad av Johan Alden och byggd på 20-talet. Båten finns i Spanien.

 

TEXT OLLE APPELBERG


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Hannes Westberg och Albin Boman imp...

Den senaste veckan har EM i 49er, 49er FX och Nacra 17 seglats i Gdynia Polen.Tuffa dagar med mycket väntan och lite vind spetsat med flera läskiga fronter summerar dagarna bra....

4 Ocean - Organisation skapad av tv...

De här två surfarkompisarna var trötta på all plast i havet, det verk...

Go Team Sweden på OK Jolle VM

Just nu seglas OK Jolle VM i Warnemünde och Fredrik Lööf seglar riktigt stab...

Hur kan man ha råd att segla jorden...

Hur kan det vara möjligt att segla jorden runt och släppa några videor i ve...

Sjösättning av Swan 78 (video)

Swan 78 Harmoni sjösattes vid Swans båtvarv i Finland i maj och vi tar en nä...x