NÄSTA

FYRA VECKOR KVAR TILL ANTIGUAS KLASSIKERREGATTA SOM SAMLAR BÅTAR FRÅN BÅDA SIDOR ATLANTEN

Mars 23, 2018 @ 11:51:21   Foto EMMA JONES


1 AV 4

Ett första vårtecken för dem som seglar klassiker är Antigua Classic Regatta i Karibien. Det är verkligen en regatta att drömma om. Den bjuder garanterat på ordentligt med vind och deltagarna kommer inte bara från Nordamerika och Karibien utan också från Europa.

 

Förra året deltog Peter von Seestermuhe, som sedan seglade tillbaka över Atlanten och kom till Stockholms ÅFOR Classic, där båten tog en sjätte plats. Ägaren Christoph von Reibnitz öste lovord över ÅFOR, framför allt seglingen genom skärgården som var något alldeles extra. Peter von Seestermuehe var med redan i första Gotland Runt 1937 och seglade då under fristaten Danzigs flagga. Den som är intresserad av att segla med Peter finner mer information här. I slutet av årets säsong kommer Peter åter att segla över Atlanten och nästa år lär Peter på nytt vara med i Antigua Classic.

 

Blue Peter är en annan båt som varit ett par år på andra sidan och tar emot betalande gäster och. Blue Peter återvände förra året till Medelhavet och fick en del skador som gjorde att hon hamnade långt ner i resultatlistan för Panerai Classic Yacht Challenge. Nu är Blue Peter åter i Karibien där hon erbjuder exklusiv charter. Skepparen/ägaren heter Matt Barker och hoppade av från Londons finansvärld för drygt tio år sedan. Här berättar Matt Barker själv om Blue Peter (video). Blue Peter är ritad av Alfred Mylne och byggdes 1930.

 

För ett par år sedan deltog svenskflaggade Troubadour i Antigua Classic på sin väg över till Europa. Troubadour är en racingskonare ritad av Johan Alden och byggd på 20-talet. Båten finns i Spanien.

 

TEXT OLLE APPELBERG


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

The Sea Cleaner - Kan lagra 250 ton...

Som vi skrev om förra veckan är det otroligt mycket plast i haven och det bara ökar vilket måste få ett stopp.   Forskning har publi...

Nu får man bidrag för köp av elmoto...

Bidrag till elcyklar och andra elfordon är populärt och hittills har över 15...

Team Gross/Klinga: Vägen mot OS avs...

Julia Gross och Hanna Klinga har ett samarbete ett sammarbete med Solid Sport. Tillsammans ...

Ögonblicken då havet visade sin hän...

Havet är hänsynslöst. Detta klipp får en att komma ihåg att vi &aum...

Volvo Ocean Race Leg 7 (video)

Under leg 7 i Volvo Ocean Race var det mycket som hände och det var svårt att h&...x