NÄSTA

10 jobb som passar en äventyrare

Mars 21, 2018 @ 09:11:40   Foto pinterest


1 AV 1

När man reser runt mycket och sällan befinner sig på samma plats eller inte vill stanna på samma plats under en längre tid kan det vara svårt att få ihop det ekonomiska. Det finns däremot många jobb som skulle kunna passa på resande fot.

 

1. Gast på en stor båt – Fråga någon på den lokala klubben på platsen du befinner dig om någon skulle behöva en gast någon dag/regatta/ längre period.

 

2. Reseskribenter – Det finns även fast det är svårt jobb som frilansskribenter. Marknaden är tuff och det krävs en hel del tur och tajming för att du ska lyckas men alltid värt ett försök. När det väl släpper kan det leda till något jättebra.

 

3. Jobba på fartyg – På olika typer av fartyg behövs det nästan alltid en extra person och det fina är att de har en stor bredd på utbud av uppgifter, allt från att laga mat till att bygga motor.

 

4. Sociala Medier – Det är svårt att missa hur sociala medier och så kallade Influencers tar över mer och mer. Med rätt flöde och fina bilder samt tur som vi skrev om tidigare kan det bli ett vinnande koncept.

 

5. Volontärarbete på olika farmer – Det finns flera olika farmer runt om i världen som behöver extrahjälp och även fast du inte får betalt erbjuds ofta boende och mat vilket kan vara värt det under en period.

 

6. Översättare – Är du bra på språk? Då är tolk definitivt något att satsa på under resan, försök leta upp några turister som behöver extra hjälp.

 

7. Fruktplockare – Testa att plocka frukt på ett fält, det är ingenting som hör till vanligheten i Sverige i samma utsträckning som utomlands.

 

8. Barnvakt - Det finns garanterat någon familj som behöver lite extra hjälp med barnen nån gång. Både roligt och ger lite extra pengar. 

 

9. Frilansfotograf – Osäkert men helt fantastiskt om du är duktig på att ta bilder.

 

10. Seglarskoleinstruktör – Gå till hamnen och se om de behövs extra folk som instruktörer eller något annat så du kan vara på havet.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Maxi-trimaranen Banque Populaire ka...

Maxi-trimaranen Banque Populaire IX kapsejsade i lördags utanför Marockos kust. Besättningen plockades upp av den Marockanska flottans helikopter och båten bogseras nu ti...

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-...

Livet som vindsurfinglegend med Rob...

I den senaste upplagan av CNN Mainsail åker Shirley Robertson till Maui, Hawaii för...

Ràn7 är sjösatt!

Förra veckan blev Niklas Zennströms nya Fast40 färdigbyggd efter en lå...

Veckans 5 mest lästa: Största vågen...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...x