NÄSTA

Oyster Yachts köps av Brittisk Entreprenör

Mars 21, 2018 @ 08:16:07   Foto yachting world 


1 AV 1

Det har varit stora skriverier kring Oyster Yachts som gick i likvidation i början på februari när investmentbolaget HTP Investments, som köpte Oyster Marine för 15 miljoner pund 2012, drog tillbaka sin finansiering till företaget. Nu har företaget fått en ny ägare.

 

Oyster Yachts har blivit uppköpt av en brittisk entreprenör, Richard Hadida, som har planer på att ha kvar varvet på brittisk mark och till framtiden göra mindre båtar. Hadida var en av sju som budade och han erkänner inte vad han köpte Oyster Yachts för.

 

Själv har han inte jättestor erfarenhet av båtbygge utan tänker samla expertis till det. Tidigare har han seglat och hyrt olika Oysters vilket är det närmsta han kommit företaget men tänker att om han kan styra företagets ekonomi m.m kan andra bygga båtar.

 

Båtarna kommer fortsätta byggas i Storbritannien enligt Hadida som säger ”Wroxham för det mindre båtarna och Southampton för de större, vi kommer även rensa bland modellerna för de är många båtar som är otroligt lika men kräver olika resurser.”

 

Hadida pratar även om ”A Polina Star” olyckan (du kan läsa mer här) och han säger klart och tydligt att de inte kommer hända igen. ”Säkerheten kommer alltid gå först. Vi måste ha säkra båtar som byggs effektivt – tidigare har det inte varit så.”

 

Relaterade artiklar: Lyxyacht-varv i likvidation Kommer ni ihåg Polina Star III som tappade kölet 2015?


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Maxi-trimaranen Banque Populaire ka...

Maxi-trimaranen Banque Populaire IX kapsejsade i lördags utanför Marockos kust. Besättningen plockades upp av den Marockanska flottans helikopter och båten bogseras nu ti...

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-...

Livet som vindsurfinglegend med Rob...

I den senaste upplagan av CNN Mainsail åker Shirley Robertson till Maui, Hawaii för...

Ràn7 är sjösatt!

Förra veckan blev Niklas Zennströms nya Fast40 färdigbyggd efter en lå...

Veckans 5 mest lästa: Största vågen...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...x