NÄSTA

Adrift - Seglingsfilmen baserad på en sann historia

Mars 18, 2018 @ 17:44:12   Foto one media 


1 AV 1

Adrift är filmen baserad på den sanna historien från oktober 1983 om paret som fångades i orkanen Raymond med 140 knops vind. 

 

Efter att bara ha kollat på trailern har många olika kritiker lagt filmen Adrift i samma kategori som Titanic. Filmen är baserad på den sanna historien om Tamie Oldham som blev tillsagd att segla en 44-fots båt "Hazana" från Tahiti till San Diego och mötte orkanen Raymond med 140 knops vind. 

 

Tillsammans på sin resa hade hon sin stora kärlek som tyvärr miste livet i orkanen och själv blev hon tvungen att försöka ta sig i land med en trasig båt. Historien är makalös och hon har skrivit om den i boken Red Sky in Mouring som nu är grunden till den nya filmen. 

 

Även fast filmen är verklighetsbaserad skiljer sig historien i boken och filmen sig lite och ändringar är för att göra filmen mer till en "klassisk filmhistoria". Som seglare är det däremot väldigt svårt att se filmer som den här då många scener från själva seglingen kan vara provocerande.

 

Det ska bli väldigt spännande att se filmen i juni 2018 när den släpps för att se om de skapat bättre seglingsscener än vad vi tidigare sett på marknaden. 

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på vackra Gardasjön. Mästerskapet lockade lag från Danmark, UK, Ungern, Tyskland och k...

Initiativet TJEJER PÅ HAVET

Nedan följer information från arrangören b...

Små marginaler på VM i ClubSwan 50 ...

Just nu pågår VM i ClubSwan 50 (Rolex Swan Cup) i Porto Cervo och av det hä...

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR 1250000$

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR...

Sparkman & Stephens är inte bara ett erkänt designhus utan också b&arin...

Eskadern Viking Explorers seglar öv...

Den vänliga eskadern Viking Explorers samlar en grupp långseglare som hjälp...x