NÄSTA

Martin Strömberg skadad – missar sjunde etappen av Volvo Ocean Race

Mars 16, 2018 @ 09:14:04   Foto Jeremie Lecaudey


1 AV 1

Turn the Tide on Plastics vaktkapten Martin Strömberg missar den sjunde etappen av Volvo Ocean Race på grund av en knäskada. Han är tillbaks i tävlingen i etapp 8 som startar i Itajaí, Brasilien.

 

Startskottet för den sjunde etappen från Auckland, Nya Zeeland till Itajaí, Brasilien går natten till söndag klockan 02.00 (svensk tid). Det är tävlingens längsta delsträcka -7600 sjömil.

– Det är tråkigt att missa en så spännande segling men jag kommer att stötta laget från land och jag ser fram emot att komma tillbaks ombord i nästa etapp med mycet energi, säger Martin Strömberg.

 

Martin Strömberg drog på sig en knäskada under den tredje delsträckan från Kapstaden till Melbourne. Han var ombord i etappen efter det men stod över sträckan från Hongkong till Auckland vilket var lagets plan redan innan tävlingen inleddes i Alicante, Spanien.

 

När han var hemma i Göteborg under pausen visade en läkarundersökning av knät att en operation behövdes. Eftersom han fortfarande rehabiliteras efter operationen kommer han inte att kunna delta i den sjunde etappen av tävlingen.

 

– Det kommer att bli en oerhört tuff etapp i Södra ishavet och det går inte att ge sig in i det med en skada. Jag skadade knät just när vi seglade i Södra ishavet senast och det visar hur påfrestande det är med hård vind och stora vågor under en längre tid, säger Martin Strömberg.

 

(Pressrelease från Volvo Ocean Race)


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SM I MATCH RACING FÖR DAMER

För andra året i rad avgörs SM i Matchracing för damer på Lidingö. De allra bästa lagen i Sverige är inbjudna att tävla om titeln Svensk Mästare och vinnarlaget bjuds i...

Video: Hårdvind i J/70!

Detta klipp blev viralt när det lades ut för ungefär ett år sedan. Det ko...

Video: Foiling på bro!

Filmskaparna Horue Movie har ännu en gång gjort en fantastisk video. Här foils...

Emelie Lindström - Bästa kvällen i ...

Emelie är en mångseglare från Göteborg, numera bosatt i Malmö. Hon brinner för all typ a...

Veckans regelsituation: "Med den hä...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...x