NÄSTA

Marstrandsbarnen lär sig segla på skoltid

Mars 14, 2018 @ 15:21:26   Foto rutgerson marin


1 AV 1

Marstrand är känt för sina stora internationella kappseglingar, men här finns sedan några år tillbaka också något så ovanligt som en grundskola med segling på schemat. En unik verksamhet möjlig tack vare ett nära samarbete med det lokala segelsällskapet och ortens företagare. Här kommer ett pressmeddelande från Rutgerson Marin.

 

Nu går Rutgerson Marin in som huvudsponsor av de uppskattade seglingsaktiviteterna.

 

Det är sjätte året i rad som eleverna på Marstrand Skola har segling på schemat. Aktiviteterna organiseras av Marstrands Segelsällskap MSS, och går ut på att alla barn ska få komma ut på sjön några dagar varje termin och lära sig mer om segling och sjösäkerhet. På skolan går cirka 80 elever från förskoleklass till och med årskurs 6.

 

”Ett intresse för hav och segling är det finaste man kan ge till ett barn”, säger rektor Anne Johannesson. ”Men det är också viktigt att barnen som bor här ute lär sig att förhålla sig till båtar och vatten på ett säkert sätt.”

 

Under de första åren fick MSS skolverksamhet ekonomiskt stöd från statliga Idrottslyftet, men när reglerna ändrades och bidraget drogs in vände man sig istället till ortens företagare. Lokala båttillbehörstillverkaren Rutgerson Marin är ett av de företag som gärna ville vara med och sponsra det populära skolsamarbetet.

 

”Vi har stöttat MSS barn- och ungdomsverksamhet under många år, men samarbetet kring Segling-på-schemat känns lite extra roligt eftersom det ger alla barn i Marstrand en bra introduktion till båtlivet. Det här är också ett sätt för Rutgerson att investera i framtiden. Vår verksamhet är beroende av duktigt båtfolk, säger företagets VD Charlotte Rutgerson.

 

Rutgerson Marin tillverkar segel- och däcksbelag till segelmakare och båtbyggare över hela världen. Familjeföretaget grundades redan 1976 av Americas Cup-seglaren Göran Rutgerson och är med sina 30-tal anställda en av Marstrands största arbetsgivare.

 

"Det är glädjande att vi kan fortsätta att utveckla Segling-på-schemat tillsammans med Rutgerson Marin. Marstrand klassas som ett av världens bästa seglingsvatten, vi vill inte att barnen här ute ska växa upp utan att lära sig segla. Alla familjer har inte möjlighet att få ut sina barn på vattnet och det är där vi kommer in", säger Marstrands Segelsällskaps ordförande Marcus Blomberg.

 

MSS skolverksamhet inkluderar både praktisk segling och olika typer av föredrag och studiebesök. Aktiviteterna varierar något från år till år och anpassas efter barnens ålder och erfarenhet. I år är följande aktiviteter planerade: Segling med MSS egna C55:or, skutsegling med skolfartyget M/S Atene, båtutflykt till Dyrön, besök av Sjöräddningssällskapet och ett studiebesök på Rutgerson Marins fabrik i Marstrand.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • PRYLNÖRD?

  Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på Smart Plug, Rutgersons stående block och batterimonitorn Simarine Pico.

 • PRYLNÖRD?

  Visst är det kul med nya prylar! Vi tar en snabb titt på svarta dyneemalinor samt en ny marin fällkniv (bilden ovan).

 • Farr65R Celeste är en av båtarna som Maritime Group erbjuder

  Maritime Group - en erfaren nykomli...

  Maritime Group är en erfaren nykomling inom den marina sektorn. Bakom namnet står ägarna till Sjösportskolan, Karl och Nina...

 • Anders Eriksson vill bli första sve...

  Anders Eriksson har målet inställt på att bli första svensk att segla ensam runt jorden nonstop. Han har under sin livs...

 • WMRT LIVE

  Fjärde dagen av den stora finalen på Marstrand är igång och från klockan 14 är vi med Live för er som ...

 • 20 lag seglar om VM-guldet i Match ...

  Nu är det inte många dagar kvar tills den stora finalen på Marstrand äger rum och vi har tagit del av ett pressmeddela...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x