NÄSTA

Johannes Pettersson inför starten av EM

Mars 11, 2018 @ 08:56:31   Foto finn class 


1 AV 1

Johannes Pettersson från Mora har nu seglat Finnjolle i ca 2,5 år och gör sig redo för sitt tredje EM med start imorgon. Vi finner även Max Salminen på plats och vi kommer ha en spännande vecka att följa dessa två. 

 

Hur är dagsformen?

Det känns jättebra jämfört med några dagar sen faktiskt. Jag har kämpat mot en förkylning de sista dagarna så inte den bästa uppladdningen men nu känns det bättre.

 

Du har varit ganska länge i Cádiz eller har vi förstått det helt fel?

Vi började vara här i två veckor i mitten på februari och flög sen hem igen i ca två veckor. Nu har vi varit här i en vecka och imorgon är det start. Så totalt två perioder med tre träningsveckor känns som en väldigt bra uppladdning.

 

Har du pratat något med Max Salminen nu innan start?

Vi bor faktiskt ihop och har under det här året tränat tillsammans på heltid vilket självklart är oerhört lärorikt och roligt. Han visar ännu inte på några tävlingsnerver utan spelar bara cool. Det kanske kommer lite mer idag efter att ha fixat med det allra sista.

 

Har du känt av några tävlingsnerver?

Inga tävlingsnerver för min del jag känner mig ofta ganska lugn. Det kan komma lite precis innan start om det kommer överhuvudtaget. Varje regatta är viktig så att det är just EM känns inte så mycket förutom att vi imorgon kommer vara 96 båtar på startlinjen. Alla topp båtar är med förutom en så det är verkligen fullt hus med ett sjukt starkt startfält.

 

Det har blåst oerhört mycket den senaste veckan, hur har läget varit hos er?

Det var faktiskt en Tornado som åkte igenom hamnen för nån dag sen så vind har vi fått. Det har varit båtar som flugit runt (inga Finnjollar som tur är) nån vägg har rasat, en skåpbil har flugit och voltat upp på en annan skåpbil osv, alltså lite kaos artat. Som tur är kommer det vara lite lättare nu i början på veckan och sen kommer vinden igen. Bara min kropp svarar så kommer det bli bra och jag känner mig redo.

 

 

Resultat kommer finnas att följa på www.2018.finneuropeans.org.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SM i match racing för damer

Dam-match racing går starkare än på länge i Sverige och snart ska Sveriges starkaste lag koras. Läs nedan ett pressmeddelande från AtSea Events och QSS (Quinn...

Veckans regelsituation: Trångt vid ...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...

Veckans 5 mest lästa: Yrvind förkla...

Sveriges populäraste seglare toppar återigen vår lista över före...

Team Pro4u fick en bra start på VM

Igår söndag började VM i havskappsegling i Haag, Holland. Team Pro4u ä...

Nyhet från Dehler - Havskappseglare...

​Med modellerna Sprinta Sport och DB1 har Dehler Yachts en tradition inom entyps offshore-b...x