NÄSTA

49er - Krasch Bom Bang Klasse (VIDEO)

Mars 10, 2018 @ 18:43:46   Foto Mike Halkes


1 AV 1

49er klassen börjar få några år på nacken även fast det känns som igår de första OS racen seglades. Vi hittade en gammal klassiker från 2008 när det var riktigt kaos på banan och Danmark tog ett historiskt guld.

 

Precis innan start bröt Danmark (Jonas Warrer) masten och blev tvungen att segla in för att byta mast. Vilket han sen inte gjorde utan bytte rent utav båt. Med ungefär 30 sekunder till godo hann de genom startlinjen 3:30 sekunder efter alla andra för att börja sitt medaljrace. Alla trodde guldet var borta och fick därför se ett race de sent därefter skulle glömma.

 

Många välte och flera båtar valde att inte hissa gennakern för det blåste så mycket och de hade så lite kontroll över båten. Jonas Warrer med hans gast tog ikapp mer och mer och slutade till sist på en 7e plats vilket tack vare de andras kapsejsningar räckte till guld.

 

Vi har fått en kommentar av Jonas Warrer som berättar att efter målgång var det mycket diskussioner kring en kamera som inte fanns ombord pga att de bytte båt så de blev nästan diskvalificerade för att inte ha satt på den här kameran men lyckligtvis klarade de sig efter mycket protester hit och dit. 

 

Se och njut av kaoset!

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

VECKANS FEM MEST LÄSTA

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycker...

James Spithill klar för Luna Rossa ...

Jimmy Spithill hävdade i september, efter förlusten mot Team New Zealand, att Ora...

Så här gör du din motorbåt till en ...

Spara bensinpengar, bli mer miljövänlig och slipp motorljudet. Kolla in Omega Sai...

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dage...

Till salu: Ett stycke rockhistoria ...

Pink Floyds medgrundare Rick Wright ägde Evrika i 25 år. Han nöjesseglade h...x