NÄSTA

49er - Krasch Bom Bang Klasse (VIDEO)

Mars 10, 2018 @ 18:43:46   Foto Mike Halkes


1 AV 1

49er klassen börjar få några år på nacken även fast det känns som igår de första OS racen seglades. Vi hittade en gammal klassiker från 2008 när det var riktigt kaos på banan och Danmark tog ett historiskt guld.

 

Precis innan start bröt Danmark (Jonas Warrer) masten och blev tvungen att segla in för att byta mast. Vilket han sen inte gjorde utan bytte rent utav båt. Med ungefär 30 sekunder till godo hann de genom startlinjen 3:30 sekunder efter alla andra för att börja sitt medaljrace. Alla trodde guldet var borta och fick därför se ett race de sent därefter skulle glömma.

 

Många välte och flera båtar valde att inte hissa gennakern för det blåste så mycket och de hade så lite kontroll över båten. Jonas Warrer med hans gast tog ikapp mer och mer och slutade till sist på en 7e plats vilket tack vare de andras kapsejsningar räckte till guld.

 

Vi har fått en kommentar av Jonas Warrer som berättar att efter målgång var det mycket diskussioner kring en kamera som inte fanns ombord pga att de bytte båt så de blev nästan diskvalificerade för att inte ha satt på den här kameran men lyckligtvis klarade de sig efter mycket protester hit och dit. 

 

Se och njut av kaoset!

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på vackra Gardasjön. Mästerskapet lockade lag från Danmark, UK, Ungern, Tyskland och k...

Initiativet TJEJER PÅ HAVET

Nedan följer information från arrangören b...

Små marginaler på VM i ClubSwan 50 ...

Just nu pågår VM i ClubSwan 50 (Rolex Swan Cup) i Porto Cervo och av det hä...

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR 1250000$

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR...

Sparkman & Stephens är inte bara ett erkänt designhus utan också b&arin...

Eskadern Viking Explorers seglar öv...

Den vänliga eskadern Viking Explorers samlar en grupp långseglare som hjälp...x