NÄSTA

Vill du slippa vara inblåst?

Mars 08, 2018 @ 09:38:07   Foto S/Y Anna Lisa


1 AV 4

Vem vill inte slippa kylan? Och slippa vara inblåst? På Europas floder och kanaler kan du åka på lugnt vatten bland pittoreska byar. Du kan använda kanaler och floder som en snabb genväg till Medelhavets värme. Här kommer en hälsning från Margareta & Thomas Veber som tillsammans med sina två barn har seglat runt jorden ombord på sin S/Y Anna Lisa i 15 månader. 

 

Vi tycker om att segla på öppet hav med fri horisont, men det är även något speciellt med kanaler. Det är ett trevligt sätt att ta sig fram på, och man får uppleva nya kulturer och ställen på ett annorlunda sätt.

 

Vår längsta kanaltur från Östersjön till Medelhavet var två och en halv månad - den snabbaste var 25 dagar. Det är alltså mindre än fyra veckor för att ta båten till värmen i Medelhavet från Östersjön.

 

 

Kanalafton


Att ta sig fram på Europas kanaler, är inte som att åka på kanaler i Sverige. Slussarna är inte bemannade med hjälpsam personal som tex på Göta kanal och det är en del krav och certifikat som man måste ha med sig.

 

Allt detta lär du dig på vår Kanalafton i Skanör den 5 april. Läs mer om kvällsseminariet här ...

 

 

Ett år utan skor


“Spännande, tankvärt och med otroligt snygga bilder och filmer lärde vi känna familjen Veber - och det är en bra bekantskap”. Så skrev OK-Klubben i Kolding efter vårt föredrag förra veckan. Nu håller vi på, i samarbete med vår duktiga redaktör, att få in denna känslan i boken om vår segling till Karibien också. Det går framåt med boken “Ett åt utan skor”!

 

På lördag ska vi tillsammans med Milo Dahlmann och Linda Lindenau föreläsa på långfärdsseminariet på Allt för sjön i Stockholm. Vi kanske ses på mässan? Fundera du också på, om kanalfärder i Europa är något för dig och din familj - du anmäler dig till "Kanalafton" här.

 

Många hälsningar,

Thomas & Margareta

 

PS: I denna filmen från vår senaste tur i Europa gör vi något som är lite konstigt när man åker båt … DS

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x