NÄSTA

Just nu: Najad förvärvar Arcona Yachts

Mars 01, 2018 @ 17:16:58   Foto najad


1 AV 1

Färska nyheter! Detta kom som en överraskning. Najad AB förvärvar Arcona Yachts AB. Läs pressmeddelandet från Najad nedan. Läs också intervjun med Torgny Jansson om försäljningen av Arcona Yachts till Najad.

 

Najad AB har idag förvärvat Arcona Yachts AB. Bolagen tillverkar och säljer segelbåtar i premiumsegmentet och kommer fortsätta utveckla och sälja båtar under separata varumärken. Najad tillverkar cruisingbåtar designade för långfärd, komfort och bekvämlighet. Arcona tillverkar segelbåtar för kappsegling och familjesegling.

 

Tillsammans skapar bolagen en av de starkaste aktörerna inom segelbåtsbranschen och sysselsätter tillsammans fler än 90 personer med en omsättning kring MSEK100. Under våren lanserar Najad och Arcona ett antal nya modeller. Bolagen samordnar ledning och administration till Najads kontor i Henån på Orust.

 

Bolagen fortsätter designa, tillverka och marknadsföra sina respektive modeller som tidigare. Najads VD, Jörgen Ottosson, blir VD för respektive bolag. Torgny Jansson, som byggt upp och drivit Arcona framgångsrikt, säljer sitt bolag och blir ansvarig för affärsutveckling.

 

”Det känns inspirerande att få leda Najad och Arcona in i framtiden. Vi har tillsammans en mycket bred kunskap och produktportfölj. MedTorgny Jansson som affärsutvecklarekommer arvet från Arcona förvaltas på bästa sätt.” säger Jörgen Ottosson.

 

”Det känns mycket spännande att få vara en del i denna process, nya modeller och en stärkt försäljningsorganisation bådar gott för framtiden. Jag har under många år byggt Arconafamiljen som ligger mig varmt om hjärtat och jag kommer fortsätta att värna om den och vårt starka varumärke.” säger Torgny Jansson.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Halva startfältet klart till årets ...

Det återstår mindre än två månader till Lysekil Women’s Match och intresset från seglare att delta är större än någonsin. Nu pres...

PRYLNÖRD (VIDEO)?

Gillar du också prylar? Här tar vi, tillsammans med Pia L'Obry och Peter Gustafs...

FOILING WEEK. FOTO MARTINA ORSINI

FOILING WEEK FYLLER 5 ÅR (VIDEO)

Ännu har vi inte lyckats pricka in Foiling Week men evenemanget klättrar hela tid...

Bol d'Or Mirabaud 2018 (video)

Anrika Bol d’Or Mirabaud är en fyra dagar lång seglarfest på vackra Lac...

Holmen Paper hjälper Wilhelm Kark a...

Wilhelm Kark är en lovande ung laser-seglare från Norrköping som satsar all...x