NÄSTA

Team AkzoNobel vann episk spurt till Auckland

Februari 27, 2018 @ 18:13:29   Foto Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race


1 AV 3

Det blev ett dramatiskt avgörande i etapp sex av Volvo Ocean Race. Team AkzoNobel tog sin första etappseger med knapp marginal och svensklaget Turn the Tide on Plastic missade en pallplats strax innan mållinjen.

 

Team AkzoNobel var snabbast under den 6344 sjömil långa etappen från Hongkong till Auckland och klarade av sträckan på 20 dagar, 9 timman, 17 minuter och 26 sekunder. De senaste dygnen har AkzoNobel, Scallywag och Turn the Tide on Plastic legat i en tätklunga men lätta vindar vid Nya Zealands nordspets gav de jagande lagen bakom en chans att komma ikapp. AkzoNobel lyckades ändå hålla undan. Det nederländska laget var drygt två minuter och 14 sekunder före Scallywag (Hongkong) över mållinjen efter att de två lagen jagat varandra mer eller mindre från start.

 

Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

 

– Det har varit så jämt att det känts som matchracing för oss i 6500 sjömil, säger AkzoNobels skeppare Simeon Tienpont. Jag har aldrig seglat något liknande race i mitt liv och vi har sett varandra hela tiden. En eloge till Scallywag, de slutade aldrig slåss och vi gav aldrig upp. Jag är så stolt över mitt lag.

 

För Scallywag, som vann den senaste etappen, innebar den nya andraplatsen att de klättrar upp på en andraplats i den totala poängställningen. Martin Strömberg har stått över etappen men hans lag Turn the Tide on Plastic såg länge ut att gå mot sin första pallplats. De låg trea fram till den sista avgörande sjömilen innan mållinjen i Auckland. Där seglade både Dongfeng Race Team och MAPFRE om och knuffade ner svensklaget till femteplatsen.

 

Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

 

– Vi är så besvikna, jag vet inte vad jag ska säga, säger Turn the Tide on Plastics brittiska skeppare Dee Caffari. Vi gjorde en bra etapp och trodde att vi skulle få ett bättre resultat men de röda båtarna verkar alltid få saker att gå deras väg.

 

Tävlingens andra nederländska lag, Team Brunel gick i mål som sjätte och sista båt i etappen. Vestas 11th Hour Racing har stått över etappen för att reparera sin båt efter den tragiska olyckan i den senaste etappen.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x