NÄSTA

Team GrossKlingas väg mot OS 2020 i samarbete med Solidsport

Februari 27, 2018 @ 10:04:14   Foto team grossklinga


1 AV 2

Fram till OS i Rio de Janeiro 2016 var seglarna Julia Gross och Hanna Klinga värsta konkurrenter och samtidigt träningspartners och vänner. Nu 2018 sitter de i samma båt med målet att ta en medalj i OS i Tokyo 2020. Här kommer ett pressmeddelande från Solidsport som ska hjälpa Team GrossKlinga att bygga sitt varumärke.

 

Tillsammans med Solidsport lanserar de i februari sin webb-tv kanal där tittaren får följa Team GrossKlingas väg mot OS 2020. Team GrossKlingas öppna sätt för allmänheten att följa med på sin satsning är ett helt nytt sätt att förmedla och bygga sitt varumärke på som vi inte har sett någon idrottare gjort i Sverige tidigare.

 

Team GrossKlinga tävlar i klassen 49er FX som räknas till en av de mest utmanande och krävande klasserna inom segling. Det är en liten båt där seglarna i princip ligger ner i vattnet konstant för att få hävstång och segla snabbare. Inför OS 2016 i Rio de Janeiro introducerades damklassen på OS programmet och där tog Julia Gross och Hanna Klingas drömmar om OS medalj fart. Dock i två olika besättningar och båtar.

 

 

Efter OS 2016 splittrades både Hannas och Julias besättningar och Julia frågade Hanna om de skulle göra en satsning mot OS 2020 i Tokyo och svaret blev ja.

 

- Vi har ju varit vänner och träningspartners under många år trots att vi varit konkurrenter. Nu känns det otroligt kul att vi satsar tillsammans och tränar för ett gemensamt mål, medalj i OS 2020, säger Julia Gross.

 

I samband med satsningen mot OS samarbetar Team GrossKlinga med Solidsport och gör en webb-tv satsning. Målet med webb-tv kanalen är att nå ut med seglingen till en större och bredare publik för att öka kännedomen och intresset för sporten och därmed skapa ett varumärke av Team GrossKlinga.

 

- Den stora procenten av befolkningen kommer aldrig få uppleva hur det är att göra en satsning mot OS. Vi vill göra det möjligt och förmedla känslan genom att hänga med oss i satsningen för att se och förstå hur häftigt men svårt och tufft det är och vilken uppoffring det är att ha målet med en medalj i OS, säger Hanna Klinga.

 

Som tittare kommer man alltså att kunna följa Team GrossKlingas väg, genom timmar av träning, tävlingar, äventyr, glädje, tårar och mycket mer, mot OS 2020 i Tokyo på solidsport.com/grossklinga.

 

- Den 4 mars kommer första avsnittet om Julia och Hanna att släppas, därefter släpps ett nytt avsnitt första söndagen varje månad. Samtidigt kommer Julia och Hanna att vlogga och lägga upp videoklipp under veckodagarna, säger Fanny Wallén, Projektledare.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x