NÄSTA

Årets sjöräddare utses på Allt för Sjön

Februari 26, 2018 @ 08:51:48   Foto Sjöräddningssällskapet


1 AV 1

Varje år utser Sjöräddningssällskapet Årets Sjöräddare, en sjöräddningsinsats från i fjol som sticker ut lite extra. Av 2017 års över 1 100 sjöräddningsuppdrag har sex stycken nominerats. Vilket uppdrag som tar hem utmärkelsen avslöjas på båtmässan Allt för sjön i Stockholm på fredag den 2 mars. Här följer ett pressmeddelande från Sjöräddningssällskapet.

 

Prisutdelning och presskonferens hålls klockan 13:00 på Sail Forums scen i hall A. Efteråt firas med kaffe och tårta i vår monter, C05:30.

 

Utmärkelsen Årets Sjöräddare är ett sätt att hylla frivilligheten, som har varit Sjöräddningssällskapets grundstomme ända sedan starten 1907. Sjöräddningssällskapets 2 100 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. De ställer upp med sin tid för att alla som vistas utmed vår långa kust och i våra stora sjöar ska känna sig trygga. De frivilliga sjöräddarna medverkar i 80 procent av all sjöräddning i Sverige.

 

– Jag är väldigt stolt över alla våra frivilliga sjöräddare. De gör ett fantastiskt arbete. Förutom att rycka på larm håller de jouren dygnet runt, övar och underhåller båtarna. Deras erfarenhet, lokalkännedom och osjälviska arbete räddar liv, och det här är en utmärkelse som hyllar varenda en av dem, säger Cia Sjöstedt, Sjöräddningssällskapets VD.

 

Välkommen till Sail Forums scen i A-hallen där presskonferensen hålls fredagen den 2 mars klockan 13:00. Årets Sjöräddare finns tillgängliga för intervjuer efter prisutdelningen i vår monter C05:30, där vi även bjuder på kaffe och tårta.

 

De sex nominerade insatserna har utförts av följande sjöräddningsstationer: RS Uppsala, RS Arkösund, RS Falsterbokanalen, RS Hjälmaren, RS Örnsköldsvik samt RS Simpevarp, RS Växjö och RS Kalmar. Läs om alla räddningsinsatser och frivilliga sjöräddare i pressreleasen "De kan bli Årets sjöräddare", länk nedan)

 

Sjöräddningssällskapet finns på plats hela veckan i monter C05:30.

 

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss, helt utan statligt stöd. Vi är 2 100 frivilliga sjöräddare längs den svenska kusten och i de största insjöarna, beredda att rycka ut i alla väder, under årets alla dagar. Vi arbetar även med att förebygga olyckor till sjöss samt att sprida information och kunskap om sjösäkerhet.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

HUNDRAÅRINGARNAS VÄRLDSREKORDFÖRSÖK...

Arrangörerna av Hundraåringarnas Regatta i Mariefred har just fått ett bidrag till att spela in en professionell video som har till syfte att lyfta fram klassikerna som helhe...

Team Annas glädje över beskedet om ...

Tidigare i veckan blev det klart att det kommer vara två klasser på Match Cup S...

10 saker du inte visste om ubåtar

Lite off topic från seglingen såklart. Men ubåtar är någonting...

Ett till amerikanskt America's Cup ...

Mike Buckley började planera för en amerikansk America’s Cup-utmaning f&oum...

Volvo Ocean Race-vinnare kommer til...

Den före detta Volvo Ocean Race vinnaren illbruck kommer att ansluta med de andra VO60...x