NÄSTA

L30 är modern, snygg och hyfsat billig

Februari 24, 2018 @ 17:54:52   Foto l30class.com


1 AV 2

Den här segelbåten L30 verkar intressant och liknar lite en större J70. Vi tar en närmare titt på konstruktionen och designen.

 

Ledorden för den här segelbåten är modern, one design, team building, familjesegling, enkel att lasta och går bra att använda i seglarskolesyfte. Enligt oss är det de bästa egenskaperna att den är enkel att lasta och en rolig båt både för racing och cruising. Det känns viktigt att det ska vara enkelt att köra båten och flytta den till valfri hamn för seglingsäventyr.

 

L30

 

Storsegel och fock är gjord av Tape Drive kolfibermaterial och storseglet har genomgående lattor medan fockens lattor är stående. Tillsammans är det 52,6 kvm och på läns finns en gennaker på 83 kvm.

 

Hela båten är one design vilket innebär att alla båtar måste vara lika. Så L30s klassförbund har satt ut regler som alla båtägare måste följa för att få delta på tävlingar. Detta för att de vill att racingen ska kora den bästa seglaren och hålla budgeten för varje team inom kontroll.

 

Utan att ha testat båten eller sett den i verkligheten ser den på videor ut att vara rolig att segla och designen är snygg. Utgångspriset ligger på 700 000 kr utan skatt.

  

Mer information L30Class.com.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x